2025-06-19
喺觀塘返工嘅朋友帶我去食好嘢,聽講呢間係人氣之店,夜晚大排長龍,仲係觀塘名物,不過抽時間晏晝過去就冇乜人。食物: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️檸檬蜜糖醋配鮮果沙律 $88 +椒鹽大蝦 (+ $20)在炎熱嘅午後,來一道鮮果沙律真係瞬間得到超清新的感受!紅色嘅草莓、橙黃嘅芒果、紫藍色嘅藍莓,青色嘅青瓜,再加上唔同顏色嘅蔬菜,顏色已經十分吸引,少少檸檬蜜糖醋唔會搶走水果和菜的本身味道,非常開胃。加六隻彈牙爽口大蝦,提升CP值鹹蛋黃雞翼 $78超巨型鹹蛋黃雞翼,鹹蛋黃嘅香味撲鼻而來,有六隻咁多,就算多人食都夠share,邪惡就梗係要一齊分擔吓!雖然鹹蛋黃味道未滲到入雞翼,但係脆皮脆卜卜,感覺都不錯。士多啤梨乳酪碎冰 $28 (半價)當日有半價可以享用是日精選飲品一入口酸酸甜甜的沙冰可以喚醒味蕾,增加食慾,配搭乳酪的沙冰,比忌廉更健康及清新,不是單純的甜膩,酸酸甜甜,飲到士多啤梨籽,真材實料芒果乳酪碎冰 $24 (半價)配搭乳酪的芒果沙冰,感覺沒有額外添加糖,飲落健康清新,特別醒胃又非常耐飲,芒果加上乳酪非常搭配🌟海膽意粉真係不得不讚譽一下佢哋嘅海膽意粉,上枱一刻已經聞到香噴噴,食落去嗰一下真係「叮」一聲,每
檸檬蜜糖醋配鮮果沙律 +椒鹽大蝦
鹹蛋黃雞翼
士多啤梨乳酪碎冰 $28 (半價)
當日有半價可以享用是日精選飲品
士多啤梨乳酪碎冰 + 芒果乳酪碎冰
海膽意粉
真係不得不讚譽一下佢哋嘅海膽意粉,上枱一刻已經聞到香噴噴,食落去嗰一下真係「叮」一聲,每一啖意粉都包裹住金黃海膽醬汁,入口嗰一下係海膽嘅鮮甜,中間會feel到奶油嘅Creamy奶香,最後食到魚子醬嘅鹹香,真係觀塘最強海膽意粉!食完覺得超幸福
芒果班蘭糯米窩夫
用班蘭汁製作的糯米窩夫,外層金黃酥脆,內裏煙韌軟糯但不粘牙,好似某牌冬甩咁,越嚼越好味。班蘭汁的獨特香氣,加上椰子味雪糕,搭配酸酸甜甜嘅芒果粒真係非常適合,窩夫和芒果的味道相互交融,慢慢係口裏面溶化,鍾意甜啲嘅,加埋蜜糖更加正!
雖然地點真係比較難搵,但係捐窿捐罅俾你搵到又特別有驚喜,裏面真係別有洞天,餐廳有兩邊位置,今次係坐餐廳最入邊,每一個角落都經過悉心佈置,擺設、書本、掛畫、木製枱凳,氛圍好舒服,空間好大,影相出嚟仲好靚。