2016-10-16
新聞話香港係全球樓價最貴城市,又係全球微笑指數最低的城市。而呢間Master Kama真係可能係全港微笑指數最低的餐廳。呢個係食評!又唔好一見批評就話唔係食評,服務係應該的,服務係成個dining experience 一部分,唔係淨係睇食物質素,顧客唔係黎受氣,都想佢地知道而改善的。唔知間餐廳叫Master Kama,係咪同Karma有關。Book 左夜晚6:30 三位,6點20分去到,店內7成空位。但我地仲有個朋友未到,諗住問下可唔可以坐住等先,但個侍應話入座起即刻計時,只可以食個半鐘,記住,全程無 表 情!係無 表 情!咁算囉,又唔可以坐住等,還掂又未到預定時間,唯有企在餐廳外等。其實可能個半鐘後,8點鐘可能係Peak hour,所以先要咁straight,但當時店內無乜人,可唔可以等黎到的客人坐左先,黎齊再計時,都唔相差幾遠。派餐具時係飛過黎,勁大聲放落桌上,唔講仲以為係茶餐廳。每個黎傳菜的員工都係無笑容,面 無 表 情,語 氣勁 晦 氣,我地仲好聲好氣同佢地講唔該,第一次見餐廳可以食客仲好態度過員工。三重芝士雞肉烤餅($68)賣相同味道都好好,咬落d芝士都好香軟,上面d乳酪醬
唔知間餐廳叫Master Kama,係咪同Karma有關。
賣相同味道都好好,咬落d芝士都好香軟,上面d乳酪醬酸酸地幾夾,但份量唔多,同個皮再脆d就好
有龍蝦包+半隻龍蝦+龍蝦海鮮烏冬
(注意:係無龍蝦湯,雖然個餐牌上面有碗額外上的龍蝦湯,但問番個員工,佢話只係烏冬個湯底另外用碗盛來影相)
個龍蝦包單嗌($188),就一d都唔抵,同唔太值,因為成個包得果幾舊仔龍蝦肉,少得可憐,個包裡面d香草仲多過龍蝦肉,個包本身都係細,係得個包幾香軟。
果半隻龍蝦係幾香口,有好多蒜茸係面,而且係有龍蝦濃香,不過得半隻,大家分食幾啖就無。薯條都唔錯,有兩款:南瓜薯條同薯條,好入味,點埋檸檬汁配沙津醬好正
個龍蝦海鮮烏冬算係最滿意,雖然個烏冬同d湯料都係普通杯麵裡面的配料:粟米、海帶、蜆,不過個湯底係好好味,係幾香濃。
本來想食埋個綠茶甜品,不過睇面色都睇到飽哂,就唔想再order。
埋單計埋服務費$546,平均每人$182,但一點都唔值呢個價錢,請問有咩服務值得收加一?
香港人辛苦賺錢都想食餐好,而且香港人咁忙,難得約到出黎,緊係滿心歡喜想開心聚會下,誰知成餐飯食到勁受氣咁。
將心比己,點解食個飯都要問多句個店員都十問九唔應,好似好唔願意同你落單、上菜,d野食有幾樣都係好普通,只屬一次餐廳,唔會想再黎。