➡️食盡旺角之點心 — 淥鼎記—————————————————————最近疫情好轉,又多咗人出街食飯,lunch time嚟到旺角行下,發現左一間開張冇耐嘅餐廳 淥鼎記🧐 餐廳既menu非常抵食,主打特色港式點心,晚市就應該有得打邊爐,中午就一於食下點心飲下茶啦!😆一入到去,餐廳燈光非常鮮明, 裝修得幾靚,侍應亦有禮主動👌最好既係, 佢呢度嘅點心例如蝦餃係有得兩個兩個咁叫,咁就可以留肚試多幾款啦!🔸 老乾媽燒賣 (2粒)$19老乾媽燒賣真係第一次食, 辣得黎好過癮,連我平時食開十小辣都覺得好食😆🔸 黃金鮮蝦餃 (2粒)$19蝦肉大大粒爽口彈牙, 食得出係新鮮嘅蝦, 而且面層仲用咗d金色好似金箔咁做點綴,唔錯!😃🔸 黑松露赤螺三文魚酥 $36呢個特色點心又係第一次食,諗唔到三樣嘢係咁match!! 真心推介,赤螺mix三文魚口感彈滑,個酥皮又鬆脆,配埋黑松露冇得輸😍🔸 松露叉燒腸粉 $32叉燒腸粉正正常常水準, 估唔到佢加咗松露分量都幾多😮🔸 熊仔奶茶 $24叫咗咁多嘢食當然要叫返杯凍飲啦,雖然本身就已經有茶提供, 但係個熊仔奶茶外型超吸引🤩, 仲可以倒啲奶茶幫佢浸溫泉咁🤣,好岩打卡呀
➡️食盡旺角之點心 — 淥鼎記
—————————————————————

一入到去,餐廳燈光非常鮮明, 裝修得幾靚,侍應亦有禮主動👌

🔸 老乾媽燒賣 (2粒)$19

🔸 黃金鮮蝦餃 (2粒)$19

🔸 黑松露赤螺三文魚酥 $36

🔸 松露叉燒腸粉 $32

叉燒腸粉正正常常水準, 估唔到佢加咗松露分量都幾多😮

🔸 熊仔奶茶 $24

叫咗咁多嘢食當然要叫返杯凍飲啦,雖然本身就已經有茶提供, 但係個熊仔奶茶外型超吸引🤩, 仲可以倒啲奶茶幫佢浸溫泉咁🤣,好岩打卡呀,同埋奶茶嘅份量超多,兩個人飲都夠😄

🔸 酸菜魚 $28限時優惠

諗住落order,waiter同我哋講話做緊旺角分店限時優惠,叫滿100蚊,就可以用28蚊加個酸菜魚,超抵!!!而且仲係勁大份超級有誠意😍入面有魚有菜有紅薯粉😱

💭Overall comment:
估唔到喺旺角發現咗呢一間舖頭,真係又抵又好食,短期內應該好快又會返去食佢嘅酸菜魚優惠🤣🤣🤣🤣

🍽食物: 8/10
🌌環境: 8/10