5天前
旺角淥鼎記嘅午市點心每一款都充滿心思,味道獨特,造型精緻,令人一試難忘🤩蟹籽龍皇燒賣每一粒燒賣都包住豐富嘅餡料,蟹籽嘅鮮味同肉質嘅鮮嫩完美結合,口感層次分明又彈牙👍鮑汁鮮竹卷鮮竹卷外皮薄滑,內裡包住鮮嫩嘅餡料,淋上濃郁嘅鮑汁,味道鮮美,令人感受到鮮甜,真係一絕😚鳳爪排骨蒸日本珍珠米鳳爪蒸得軟嫩入味,配上香滑嘅珍珠米,米粒吸收咗排骨嘅肉汁,口感豐富,係我每次必點嘅食物🤤蟲草花叉燒腸一個創新之作,叉燒腸外皮Q彈,內裡嘅蟲草花增添咗獨特嘅風味,食落去真係好滿足😍海苔芋絲糕亦都係一個創意嘅選擇,芋絲糕口感滑嫩又有咬口,加埋海苔嘅鹹香同甜味相互交融,令人感受到唔同嘅味覺享受😚柚子蜜桂花椰汁糕清新嘅柚子味同桂花香氣交織,椰汁嘅香滑更係為呢個甜品加分,食完之後令人心情愉快🤩📍 淥鼎記 (旺角)旺角彌敦道601號創興廣場5樓
蟹籽龍皇燒賣
鮑汁鮮竹卷
鳳爪排骨蒸日本珍珠米
蟲草花叉燒腸
海苔芋絲糕
柚子蜜桂花椰汁糕
📍 淥鼎記 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場5樓