2025-06-07
又係時候搵啲性價比高嘅火鍋套餐嚟試下,今次嚟到出名多嘢食嘅創興中心,六樓嘅《淥鼎記》有個無限時食足5個鐘嘅套餐,真係好值得推介俾大家!!😝1. 爵爺套餐 ($378位)《前菜、豪華時令刺身》 (一次性)套餐會先來一個前菜同一盤刺身,今次前菜係一碟雲耳同炸魚片頭,酸酸地微辣開胃😬另外仲有一盤刺身,有三文魚腩、赤蝦、帶子等刺身,好新鮮👍🏻呢兩樣嘢都係嚟一次,為之後大餐揭開序幕🤗《主菜六選一》 (一次性)而套餐有六大不同嘅主菜比大先選擇,包括椰子🐔、水煮🐟、烤🐟、酸菜🐟、重慶🐔煲同卜卜蜆,總有一款啱大家口味😛今次就叫左平時比較少食嘅卜卜蜆;『蒜香卜卜貝』,一來成盤蜆,中間好大舊牛油同好多蒜泥,好香,啲蜆睇住佢慢慢煮,每隻蜆都好大隻慢慢打開,好快就食得😋啲蜆隻隻都鮮甜無沙👍🏻《火鍋湯底六選一》當食完主菜之後就開始火鍋放題,同主菜一樣有六款唔同嘅湯底可以揀,而呢六款裏面有啲都係平時出面少見嘅款🤔豬骨鍋、花膠鍋、胡椒豬肚雞鍋呢三款比較常見,另外鴨血麻辣鍋、八寶冬瓜鍋同龍蝦頭海皇海鮮鍋🤩龍蝦頭海皇海鮮湯就少見喇,睇相見到咁大個龍蝦頭,即試啦😍《豪華海鮮拼盤》 (一次性)揀好湯底佢就會扲兩樣主題火鍋配
1. 爵爺套餐 ($378位)
《前菜、豪華時令刺身》 (一次性)
《主菜六選一》 (一次性)
《火鍋湯底六選一》
《豪華海鮮拼盤》 (一次性)
揀好湯底佢就會扲兩樣主題火鍋配料上枱,先嚟係一海鮮拼盤🤗鮑魚、大扇貝、廣島蠔、大蜆等等全部都排得好靚,頭先叫龍蝦頭嘅湯底真係好啱呢啲海鮮🤩
《頂級手切牛拼盤》 (一次性)
另外仲有一盤排得好靚嘅手切牛,每塊入口即溶真係無得頂😋
另外任食5個鐘裏面仲有好唔同食材可以叫,牛有三款安格斯肥牛、牛板翼同每晚一款指定嘅牛;豬、羊、雞唔少得啦👍🏻要推介佢嘅手打丸,蝦丸超爽又彈牙,墨魚丸我食左半打😂海鮮方面廣島蠔大大隻任食🤓我最愛嘅脆骨腩我都係咁叫未停過,大癲😋👍🏻
其實都仲未講埋佢出面嘅自助吧,唔同嘅火鍋食材,同唔同款式嘅蔬菜比大家選擇,飲品啤酒汽水任飲,仲有西瓜同其他生果比大家拎去食😋
甜品方面,每人都有一杯Haagen-Dazs,真係大滿足呀🤩🤤
連埋加一每人4百蚊左右,食足5個鐘,連埋主菜同任食火鍋,其實食左兩個大餐,食物質素高,約埋成班朋友的話吹水成晚真係抵到爛,性價比真係超高🤗