2022-11-17
位於中環呢間特色餐廳【 Shio 塩】喺呢度我除咗可以體驗和服打卡,餐廳依家已經開始報置咗萬聖節嘅裝置,場內充滿咗詭異嘅氣氛。近我都忍唔住帶埋小朋友一齊上去打卡食嘢啊!#Shio 係一間裝修充滿傳統地道的#居酒屋係度彷如去左日本「返鄉下」😌😌以原木的顏色為裝潢主調,以老船木為主要結構,保留部份木材鋪設樓梯,讓人期待轉角會出現日劇中熱鬧又安穩的居酒屋場景!仲意有私人空間嘅你設有數個小包廂👍🏻可以俾你喺度靜靜咁同朋友吹下水。餐廳唔同位置放置老闆的私伙收藏品,給店裏噫添上一點時代感🎏 【食物質素方面】🐟餐廳逢週二/五在豐洲市場訂購原條鮮魚作剌身!十款以上的剌身以供選擇👍🏻👍🏻 餐廳提供唔少開胃特色送酒小食🍶🍯炸洋蔥圈🍤唐揚甜蝦🥚自家製免治雞肉棒配彈蛋黃🐔日本兩節雞翼🐟白鰻魚🍞厚揚豆腐🍍威士忌黑糖菠蘿🍵茶碗蒸🍙燒飯糰🍜清湯烏冬🍣SHIO卷🍣吞拿魚蓉壽司🐟SHIO刺身五點🍊四季橘吃燒灼🍇巨峰梳打乳酸🍈哈密瓜梳打乳酸
位於中環呢間特色餐廳【 Shio 塩】
#Shio 係一間裝修充滿傳統地道的#居酒屋
係度彷如去左日本「返鄉下」😌😌
餐廳唔同位置放置老闆的私伙收藏品,給店裏噫添上一點時代感🎏
【食物質素方面】🐟
餐廳提供唔少開胃特色送酒小食🍶