无意中发现左呢间手工意粉小店🍝啲意粉比我相象中好食!好好𡁻 hahhaa 重点系服务一流,啲 staff 满面笑容的呢度空间虽然唔大,上层得两张枱,但胜在个环境 色调 令人好放松,都坐得几舒服,适合同朋友或者伴侣坐低倾下偈。有扒有意粉有 pizza 🍕 有 alcohol and non-alcohol drinks, 想静静地饮返两杯 Chill 下既话,呢到系一个唔错既选择🍷🥂呢度有 Dinner Set,有汤或沙律,Main 同甜品。但我地两个人唔太肚饿就选择单点。♦️黑松露野菌阔条面:系我最爱既黑松露无论去到边,我都要点个黑松露黎满足下自己!不得不说,佢个手工意粉真系要赞一赞,一啲都唔粉,唔会一咬就烂,好好食,好甄韧,仲啖啖野菌添!不过佢个松露唔够香,食落亦只有淡淡既松露味,对于我黎讲系唔够浓的,但整体黎讲我系钟意既~~无咁重口味既你应该会更钟意啊~同埋啲汁都好够,不会食到最尾无晒汁好 Dry 咁!♦️蟹肉带子香草忌廉阔条面:我朋友点的。先讲个汁!点解?因为当两碟意粉送上黎既时候,我心谂:🤔 姨?两个汁咁似样既?我即刻试一试~~哇~呢个汁好鲜甜!蟹肉味好重!真系估佢唔到~~啲带子亦
无意中发现左呢间手工意粉小店🍝

黑松露野菌阔条面

♦️黑松露野菌阔条面:系我最爱既黑松露
无论去到边,我都要点个黑松露黎满足下自己!
啊~同埋啲汁都好够,不会食到最尾无晒汁好 Dry 咁!

蟹肉带子香草忌廉阔条面

♦️蟹肉带子香草忌廉阔条面:我朋友点的。先讲个汁!点解?因为当两碟意粉送上黎既时候,我心谂:🤔 姨?两个汁咁似样既?我即刻试一试~~哇~呢个汁好鲜甜!蟹肉味好重!真系估佢唔到~~啲带子亦啱啱好,唔会煮过龙,同埋都几多蟹肉系入面,可以一试
不过我都系钟情于黑松露呵呵

Wild Strawberry Lemonade

♦️Wild Strawberry Lemonade: 因为 Lemonade 既关系,佢甜得黎都几清爽,仲有士多啤梨肉,唔错唔错🤓

Rich Chocolate

♦️Rich Chocolate: 猫猫匙羹好可爱😽呢杯朱古力唔太甜,不过不失!

🔶总括而言:如果个松露可以再浓郁啲就💯喇
喜欢支持小店既你可以黎感受下,佢 lunch 同下午茶啲 set 都好似几正,有机会我都会再去试下,然后再写多个食评~等我啊~
2019-10-22
用餐时段