2022-08-11
旺角呢間刺身丼飯店經常大排人長龍,bookmark已久,終於拜訪一下😋呢間主打多款刺身丼飯,仲可以自選配。最特別係有個「丼燃係盲盒」 由廚師幫你自選,都幾過癮!p.s.呢到仲可以添飯!Welcome大食之人🤭💛虎燃四皇丼 $118🧡左口魚邊/三文魚/蟹棒/赤蝦/蟹籽一共有五款火炙刺身,左口魚邊最好食,入口即溶,有油脂香😋三文魚軟嫩,赤蝦爽彈仲加埋蟹籽蟹棒令整個丼飯更鮮甜,巨邪惡!自選醬汁我揀左明太子醬,creamy得黎濃郁,撈飯最正!💛九公丼 $178🧡海膽/三文魚/三文魚籽/牡丹蝦/蟹肉/帶子/拖羅蓉/左口魚牡丹蝦爽口彈牙✨有大量三文魚籽 粒粒飽滿用黎送飯啱曬😋足足有9款刺身,啱晒我樣樣都想食,用黎送飯啱曬😋海膽冇腥味👍🏻 帶子鮮甜,甜蝦甘甜,三文魚同吞拿魚粒都好肥美,拖羅蓉加左芝麻,入口甘香,蟹肉+三文魚籽+蟹籽撈飯岩晒!💛焦糖三文魚卷 $68打卡必點🔥焦糖三文魚卷🤭 一上枱已經非常有架勢,店員會為你點火🔥 緊係要相機食先📷焦糖三文魚卷非常惹味,焦糖甜甜地,火炙三文魚好香,油脂感燒完之後更突出,令人食完一口又一口,幾有驚喜🤤 一定要食!
p.s.呢到仲可以添飯!Welcome大食之人🤭
💛虎燃四皇丼 $118