2020-11-11 106 浏览
記得上年嚟過呢度同朋友食生日飯,印象中呢間餐廳無論服務定食物都好有質素,所以今日收工都捉埋男朋友過嚟試吓。前菜就叫咗個沙律,佢上面有啲黑松露同埋蟹子,而佢個蕃茄係去咗皮浸過糖水,啲菜都好新鮮,加埋啲沙律醋,都好開胃。小食就叫咗個芝士魚餅,中間有滿到漏嘅芝士,不過就冇乜芝士味,最主要都係食到面頭嘅沙律醬,但係魚餅加沙律醬,味道又幾夾。最保持水準嘅都係呢個芝麻雞翼,同我上年食到嘅味道一樣。都係外皮揸到脆卜卜,入邊好嫩滑嘅雞肉仲有好多汁。最後就揀咗呢個蘆筍炒飯,今次個炒飯唔似上年咁樣吵到粒粒分明,味道亦都比較淡,但係整體來講都唔差。可能因為時勢同市道嘅問題,令到餐廳嘅服務同質素都唔似上年咁出色,但係好嘅嘢其實值得支持,希望下一次再去嘅時候可以見到佢變返之前咁出色。

2020-11-11