2025-08-01 572 浏览
今日中午同同事黎呢間台式餐廳,餐廳環境乾淨整潔,燈光柔和唔刺眼 😊。雖然地方唔算大,但坐得舒適,枱凳擺放整齊,感覺好親切 💕。空氣中傳來陣陣滷肉香,令人食指大動 🍚,仲有背景音樂輕輕播放,令人心情放鬆 🎵。Set 1: 炸豬排+小碗滷肉飯評分:🔆🔆🔆🔆✨  炸豬排外皮炸得好脆口,咬落去仲聽到「咔嚓」聲,內裡肉質鮮嫩多汁 💪。配搭嘅小碗滷肉飯,飯粒吸收咗滷汁嘅香味,入口軟糯又唔會太膩,滷肉肥瘦均勻,味道濃郁但唔搶喉 👌。整體嚟講,呢個配搭簡直完美,食完都覺得滿足感爆棚 😋。Set 2: 九層塔鹽酥雞+小碗滷肉飯  評分:🔆🔆🔆🔆✨  九層塔鹽酥雞真係一級棒!九層塔嘅香氣撲鼻而來,炸得金黃酥脆,雞肉嫩滑多汁 🐔。每啖都充滿香草同蒜香嘅層次感,越食越開胃 😍。再配上一小碗滷肉飯,滷汁同鹽酥雞嘅鹹香互相輝映,令人停唔到口 🥢。呢個組合絕對值得一試!3.黃金木耳評分:🔆🔆🔆✨  黃金木耳外表炸得微脆,食落去依然保持木耳嘅爽脆口感,酸甜醬汁調味適中,唔會太搶味 🍯。不過木耳本身嘅味道比較清淡,可能唔係人人鍾意,但作為開胃小菜嚟講已經幾特別啦 🌟。今次午餐體驗真係超讚 🥳!食物水準穩定,價錢合理不用
Set 1: 炸豬排+小碗滷肉飯
評分:🔆🔆🔆🔆✨
Set 2: 九層塔鹽酥雞+小碗滷肉飯
評分:🔆🔆🔆🔆✨
3.黃金木耳
評分:🔆🔆🔆✨
今次午餐體驗真係超讚 🥳!食物水準穩定,價錢合理不用+1,服務態度亦唔錯 👏。如果鍾意台灣風味嘅朋友,呢間餐廳一定係你嘅心頭好 ❤️。下次想食滷肉飯定鹽酥雞,都可以放心嚟試試睇 🍜。