2022-06-21
📍Pancake Senmon - 銅鑼灣收工去銅鑼灣同朋友聚會,鐘意食甜品嘅朋友搵左哩間試下佢個Pancake😋和栗班戟 (朱古力班戟 & 栗子雪糕) $148和栗班戟一黎到上枱🤣我差啲睇錯左做遊戲王隻栗子球🌰 好多幼細嘅栗子條砌成一座小山丘🗻打卡好靚😛切開入面朱古力班戟底有啲啲失望,因為係好普通嘅朱古力蛋糕😅但係喺上面嘅栗子雪糕有驚喜😍 因為平時好少食到栗子雪糕,而且雪糕真係有好香濃嘅栗子味😆感覺好特別👍🏻培茶富士山 $48抹茶富士山 $48兩杯飲品個底都係鮮奶,上層就係抹茶/培茶經過打泡發起嘅濃稠精華😆濃稠嘅程度係我同朋友不停攪拌大概3分鐘,先可以令下層白色底 上層啡色(培茶)/上層綠色(綠茶) 嘅富士山變成淺啡色/淺綠色🤣 茶味都算濃郁👍🏻而且外觀100分📸可以打卡之餘又好味道😋T-able 指數: 3/5
和栗班戟 (朱古力班戟 & 栗子雪糕) $148
培茶富士山 $48