2018-03-20
宜家人大左,反而好少踏足旺角。今晚同朋友黎行街,發現自己已經唔記得有咩好食,最後行下行下,朋友就提議黎呢間打邊爐。醬料費每位$10,收費合理。選擇唔算多,但係都有基本嘅辣椒、xo醬、炸蒜、蒜蓉、香蔥同埋麻醬。天氣突然凍番,所以揀左個胡椒豬骨湯底,因為感覺會暖胃啲。胡椒味夠哂濃,所以鐘意胡椒香既朋友好鐘意,但我就覺得偏鹹左小小。因為個湯底偏鹹,所以我就叫左喳竹蔗茅根,分量唔算多,啱啱好夠一行四人每人一杯,朋友覺得略甜但嚐甜既我就覺得還好。咁啱全部人都唔食牛肉,所以個晚肉類就只係叫左日本黑豚肉。肉嘅塊數唔多,不過每塊都幾大塊。雖然肉質唔算好滑,但係勝在幾有肉香皇帝菜係必叫㗎啦呢度嘅菜類選擇都幾多,價錢都合理。秘製芝士墨魚丸:比平時嘅墨丸大粒好多,因為裏面包左好多芝士餡可惜價錢有啲偏貴,四粒印象中好似要$68~響鈴,應該係餐廳自己炸嘅,不過不失,不過價錢唔算貴整體黎講個晚食嘅嘢食都OK,如果個湯底冇咁鹹就更好啦,價錢方面同其他火鍋專門店相比唔算貴,所以都可以一試。
天氣突然凍番,所以揀左個胡椒豬骨湯底,因為感覺會暖胃啲。
咁啱全部人都唔食牛肉,所以個晚肉類就只係叫左日本黑豚肉。
皇帝菜係必叫㗎啦呢度嘅菜類選擇都幾多,價錢都合理。
響鈴,應該係餐廳自己炸嘅,不過不失,不過價錢唔算貴