2021-10-14
知道銅鑼灣有間新開日本Omakase,抱著試一試就預早book 定位,試試人人話性價比高的花貝😉就是今天了⋯⋯餐廳環境不錯,寬躺幽靜,想有私人空間,更設有榻榻米和VIP房選擇。還未享用今次Omakase 已急不及待想約朋友聚餐enjoy VIP房⋯廚師首先送上前菜~鮮甜茄伴火炙半熟BB吞拿魚腩:用上日本蕃茄,入口清甜沒有草腥味,無花果更已去皮,非常細心,吞拿魚腩都夠嫩滑👍🏻深海池魚壽司:有種令我重新認識魚刺身的感覺,爽彈口感⋯ yummy!帶子壽司:輕輕塗上少許青檸、鹽巴,口味清新👍🏻特大甜蝦:質感有點像食緊牡丹蝦左口魚裙邊一直都是我的至愛,今次的右口魚裙邊:Wow!滿口香香的魚脂,入口即溶,帶有火炙微微的香氣🥰大花甲魚麵:大大隻花甲,重點是夠哂’鮮‘😋呢個$488 set另外仲有幾款嘢食,以上都係有驚喜,其他都10分唔錯:燒銀鱈魚天婦羅汁煮池魚大根食埋日本豆腐雪糕,很滿足!overall質素、性價比都非常滿意!花貝 Hanagai 約定你下次見🌸
廚師首先送上前菜~
鮮甜茄伴火炙半熟BB吞拿魚腩:
日本鮮甜茄無花果伴火炙半熟BB吞拿魚腩
深海池魚壽司:
有種令我重新認識魚刺身的感覺,爽彈口感⋯ yummy!
深海池魚壽司
帶子壽司:
輕輕塗上少許青檸、鹽巴,口味清新👍🏻
帶子壽司
特大甜蝦:
質感有點像食緊牡丹蝦
特大甜蝦壽司
左口魚裙邊一直都是我的至愛,今次的右口魚裙邊:
Wow!滿口香香的魚脂,入口即溶,帶有火炙微微的香氣🥰
右口魚裙邊壽司
大花甲魚麵:
大大隻花甲,重點是夠哂’鮮‘😋
大花甲魚麵
燒銀鱈魚