2009-08-25
來到這間聽講都挺貴的店,一開始已感受不到日式的氣氛。Waitresses 都是香港人。帶位帶錯,book 檯留電話都聽錯...汗.....最後 settle 在一間房仔裡面很有 privacy!因為估計沒有套餐逐樣叫應該都挺貴的,所以叫了 waitress妹妹問一下大概份量是多少。點知她的答案很玄,大家叫一個拼盤再叫多幾樣應該會飽,但係我又唔知你地既食量係幾多,有幾多塊同幅圖差不多架啦....=.="一行 5 人,最後叫了以下的:$450 Premium Assorted Meat: 牛舌、胸外膜、Sirloin、Rib Eye, selected roast sauce牛舌記得是不錯,其他部位則分得不是很清楚,印象中較咸,同埋如果同秘制的壺浸牛排骨肉比較,後者有真的好味很多!$160 秘制的壺浸牛排骨肉 - 跟和幸杯漬差不多,不過要問侍應佢先肯解釋一下裡面。裡面有一條長同兩條細的牛排骨,可能因為浸過個 sauce,真係比較入味 d,燒一燒再放入去浸再燒熟佢。仲有菇同蔥燒。encore 一次牛排肉 $135 - 都係得 5 件,可能真係預每張檯幾多安士再按人數切掛。要多過石頭海鮮飯 $
Waitresses 都是香港人。
帶位帶錯,book 檯留電話都聽錯...汗.....
最後 settle 在一間房仔裡面很有 privacy!
一行 5 人,最後叫了以下的:
要多過石頭海鮮飯 $100 - 稀飯的感覺,煙煙 un un 加埋有蟹腳都算係咁。
載上佢 provide 的 bib 以為會好大陣味,但最後因為可以燒的太少而無影響。
服務真係...普通。