2017-08-11 195 浏览
大角咀好多餐廳,今次試下西餐,新開張有8折。款式中等,唔算特別多。叫完主菜,侍應送上餐湯&面包,免費的。今晚係菠菜忌廉湯,正常味道,只係比較淡。芝麻包唔夠軟熟,好在牛油唔係用cheap野。主菜叫咗【軟殼蟹意大利飯】,份量細咗d。一隻軟殼蟹,炸皮都脆既,但有dd油益味。飯又係好淡,冇味,見到芝士拉絲,但食唔出任何奶味cream味。飯入面有少量雜菇,旁邊有少少菜。另外要咗【燒豬助骨拼雞翼】,重點黎喇!一切開,仲係生的,中間全部都係紅色。通知侍應未熟,佢同廚房講,我地嫌生,真係想反問,豬點生食?煮多10分鐘再拎黎,一咬,勁鞋勁靭,得面頭d汁有味,入面的肉一d味都冇。雞翼係瑞士汁,但都係好鞋,冇肉汁。之後聽到侍應同隔離枱講,佢地主打慢煮,但餐牌只有牛肉寫住係慢煮。如果佢地主打慢煮,點解唔知豬助骨要煮幾耐先熟呢? 俾生的食物客人係非常唔ok。雖然佢有8折,但上菜慢,味道份量都唔ok。第一次俾負評餐廳,唔會再試,大角咀大把好餐廳。P.S. 臨尾我叫咗埋單,佢叫我出去睇睇有冇甜品岩心水,但我地已經冇興趣食,唔知係咪同餐湯面包一樣,都係免費。
大角咀好多餐廳,今次試下西餐,新開張有8折。
款式中等,唔算特別多。

叫完主菜,侍應送上餐湯&面包,免費的。
今晚係菠菜忌廉湯,正常味道,只係比較淡。
芝麻包唔夠軟熟,好在牛油唔係用cheap野。
菠菜忌廉湯

餐前包

主菜叫咗【軟殼蟹意大利飯】,份量細咗d。
一隻軟殼蟹,炸皮都脆既,但有dd油益味。
飯入面有少量雜菇,旁邊有少少菜。
軟殼蟹意大利飯

另外要咗【燒豬助骨拼雞翼】,重點黎喇!
一切開,仲係生的,中間全部都係紅色。
通知侍應未熟,佢同廚房講,我地嫌生,真係想反問,豬點生食?
雞翼係瑞士汁,但都係好鞋,冇肉汁。
燒豬仔骨拼雞翼

雖然佢有8折,但上菜慢,味道份量都唔ok。
第一次俾負評餐廳,唔會再試,大角咀大把好餐廳。
2017-08-06