2015-07-26
今日同幾位朋友系深井食完飯後,有朋友建議食糖水...之後就走到深井出名必食既甜品].我地幾位分別叫左榴槤糯米卷, 日式黑糖雪榚布丁, 榴槤沙冰, 冰糖海底椰.果個榴槤糯米卷, D榴槤酸是酸既,好明顯就是已經壞左,都介拎仟D客人食,我地同個阿姐講, 佢只系一聲'哦'咁就走左去另一張檯台TAKE ORDER另外日式黑糖雪榚布丁, 無特別, 個布丁同平時出面食既有D吾同, 怪怪地味.榴槤沙冰, TAKR ORDER果時阿姐話要等20分鐘,以為慢工出細貨, 點知一啖就要放低, 系膠味, 可能只用香精加冰整, 完全沒有榴槤味,真系離晒譜!!!最差既系冰糖海底椰, 個糖水系無味既, 好似水甘既色,再加4片海底椰...嘩....我都吾明甘既出品都可以俾客人食, 佢就真系發啦, 吾怪得叫啦, 我最吾明白點解介可以有甘多好評, 真定假架?
嘩....我都吾明甘既出品都可以俾客人食, 佢就真系發啦, 吾怪得叫[發記]啦, 我最吾明白點解介可以有甘多好評, 真定假架?
题外话/补充资料:
我妻系未食過一間如此難食既野