2020-04-07
多謝朋友慶祝,多謝朋友的禮物!因為發生太多事,而家先得閒寫。都食左好幾個月。中環分店食過一次,位置唔同,境唔同,冇中環個境咁靚,但都係食環境之選。三個人點左兩個小食一個意粉。火腿幾香,感覺級數同一般cafe食意粉果塊ham係唔同,陣陣香味食完一啖又一啖,火箭菜我一向唔鍾意,唔知係咪ham太好食,食果一刻冇討厭的感覺,唔怪得細細碟咁貴。個包冇咩特別,$108,咁計起黎我當8蚊一件包,十蚊一啖ham,我到呢一刻都唔明點解香港人咁有錢。到ribs啦,呢個我未食過有間餐廳整得唔好食嘅,呢個都唔例外,我會睇肉質,多唔多肉,嫩唔嫩口評價:有咬口得黎夠淋,唔多肉,一般醬料加蜜糖的味道,失唔係一鳴驚人,件數唔多,唔大件,有一件好細,$208又是貴了一點吧。最後意粉,用酥皮蓋住,未見過好有趣,我最鍾意試新野。呢個評價差啦,唔睇價錢,酥皮係好食,一唔係配湯就會太乾,個意粉仲要冇醬嘅,食意粉時食埋塊皮又漏又濟,簡單黎講,呢個新配搭唔夾!
火箭菜火腿配多士
BBQ Ribs