2016-06-19 1982 浏览
之前呢间餐厅出团购,就藉呢次机会试下特别嘅东欧菜。餐厅嘅位置都几隐蔽,如果唔系专登去都唔会留意到佢。一坐低就好兴奋,因为餐厅嘅装修真系好有异国风情,睇得出店主喺布置落左一番心机。 团购menu,每人包前菜(两款),餐汤,主菜一款同甜品。首先系汤,我哋拣左乌克兰排骨汤同家乡烟肉马豆汤。乌克兰排骨汤好足料,但比较咸。烟肉豆汤同样足料,好浓郁嘅豆味同埋好香嘅烟肉味,而且佢虽然味浓但唔咸,我地都钟意呢款汤多啲。跟住到前菜,我地都拣左鱼子酱pancake做铁胆,跟住各拣左一款沙律。鱼子酱pancake嘅饼皮煎得软棉棉,饼皮带少少甜味,有蛋香,配搭pancake内淡淡嘅沙律馅,加上pancake上咸香嘅三文鱼子酱,真系好好味。两款沙律都好清新,而且沙律菜都好新鲜。前菜已经咁正,令我地有啲期待主菜。主菜我地拣左羊肩同埋牛腩,份量都几多,但卖相一般。味道同样都系一般,羊唔够骚,牛腩有啲韧,两款菜都偏咸,味道比较单一,冇咩调味技巧咁。主菜质素一般,比餐厅碟头饭高啲啦。最后到左甜品,可以拣雪糕或者俄国士多啤梨pancake,食过pancake返寻味嘅我地当然拣后者。Pancake皮依然好味,入面嘅果酱有原
之前呢间餐厅出团购,就藉呢次机会试下特别嘅东欧菜
。餐厅嘅位置都几隐蔽,如果唔系专登去都唔会留意到佢。
餐具同装饰品都花左一番心思
团购餐牌
一坐低就好兴奋,因为餐厅嘅装修真系好有异国风情
家乡烟肉马豆汤
乌克兰排骨汤
三文鱼子酱+沙律
跟住到前菜,我地都拣左鱼子酱pancake做铁胆
。两款沙律都好清新,而且沙律菜都好新鲜。
羊肩
牛腩
前菜已经咁正,令我地有啲期待主菜
士多啤梨薄饼
士多啤梨薄饼
最后到左甜品,可以拣雪糕或者俄国士多啤梨pancake,食过pancake返寻味嘅我地当然拣后者。Pancake皮依然好味,入面嘅果酱有原粒士多啤梨,仲要数目唔少
。可惜嘅系果酱太甜,有少少腻,加多球云呢拿味雪糕一定会令呢道甜品更出色。

用餐优惠
团购