2022-10-17
今日約咗朋友仔喺荃灣搵食, 佢帶咗我藜千色匯廣場呢度, 話要試下新嘢 。餐廳叫古今二 ,是否古今皆宜,😛 咁就要試下啦 。餐廳感覺好闊落 ,幾開揚又有私隱, 餐牌選擇非常多, 菜名可以話係天馬行空 ,龍飛鳳舞,蜘蛛都有得食。🕸🕷 首先揀咗個柚想蝦你沙律 ,新奇有趣嘅名字, 我唔想畀人蝦,😜 可以食返想蝦我嘅沙律 ,沙律材料豐富, 字面所見 ,有柚子🍊, 蝦🦐,當然有沙律菜🥬 ,原來仲有海草, 車厘茄 🍅,牛油果 🥑,蘋果🍏 ,好好味嘅柚子汁 ,非常清新可口 ,越食越開胃。開胃即係肚餓啦, 所以點咗兩款壽司🍣, 超級龍捲風, 同埋蜘蛛。 睇名冇辦法想像到內容 ,原來超級龍捲風有海老 🦐,鰻魚, 芝士🧀, 青瓜🥒,脆片。 我哋就好似龍捲風咁掃曬個超級龍捲風。😋跟住就到蜘蛛, 個樣都有少少似蜘蛛, 因為係軟殼蟹做的 ,唔通軟殼蟹係屬於蜘蛛科 ,🤫所以就叫蜘蛛。最後係雜錦天婦羅 ,有蝦 ,釀秋葵 ,日本紫薯 ,好新鮮 ,好有新意 ,秋葵入面釀咗啲蝦滑 ,日本紫薯又香又糯, 食到停唔到口。👍💯下次要嚟試下午夜牛郎 ,睇下可唔可以忘不了你。🥰
下次要嚟試下午夜牛郎 ,睇下可唔可以忘不了你。🥰