2021-04-13 2260 浏览
人在 黃埔花園 , 行過路過火鍋店「厚福館」口痕痕 , 就入去打邊爐 ~餐廳乾淨企理 , 無油煙味 , 一派青春的格局 , 私隱度高 , 一人一鋦夠衛生 ~我點了 姬松茸野菌湯底 & 手切牛魔王餐 , 另外還點了一些丸子 etc ~姬松茸野菌湯底 : 先呷一口湯 , 湯頭味道清甜 , 菇菌味道香濃 , 未嚐到有味精的存在 ~手切牛魔王餐 : 封門柳 (4片)、牛頸脊 (4片)、金錢展 (4片)、汕頭牛丸 (2粒)、生菜 (2片) , 不同的牛肉部位,當是各具特色又各具其味 ; 封門柳 , 小油花 , 味道濃郁且肉質鮮、牛頸脊 , 有咬口感 , 富油香又重肉味、金錢展 , 肉味甜香 , 各有千秋 ~唧唧魚蓉麵 : 自己動手唧 , 魚麵質感軟腍又滑滑 , 又不失魚味 , 好過癮 ~各式丸類 : 賣相靚靚仔仔 , 看上去都感覺很新鮮 , 一食就知道係新鮮的自家手打貨 , 爽口彈牙 , 真材實料鮮味滿溢 , 非常好吃 ~ 本篇完 ~

本篇完 ~