2018-07-17
午餐係近近地就係時代附近食,行過對面好快就到。之前外賣食過一次,都略知呢間米線都算出名係銅鑼灣呢頭,行到去見都真係滿座既~去到都需要等5分鐘左右入座。可能因為peak hour,店員係我地係門口等位時已幫我地開始落單。位置比較擠迫,坐低後超快有野食,同行朋友個碗腩肉米線直頭坐低1秒就有,其他2碗就3分鐘內黎齊,的確好有效率。叫左*腩肉黑木耳熱撈米線*🤔🤔其實有點懷疑落錯單,本身係想食撈薯粉架~不過唔知自己有無講漏,所以由佢啦,照食!上次食過佢外賣湯米線,都欣賞佢地酸菜幾好食,酸度適中。腩肉睇落比較大片多肉,都炆得夠淋同入味既,不過可惜太甜,個人口味不喜歡。黑木耳呢度係大片既,肉碎反而覺得幾ok,因為食到肉鮮味👀👀米線就一般般,部分都未淥得淋,而且撈撈調味同樣偏甜,令味道有點奇怪對我黎講,但米線份量真心比平時一般多既。
腩肉黑木耳熱撈米線