2017-12-07 277 浏览
知道葵廣人氣梳乎厘班㦸店喺九龍灣開左分店後一直都好想試一試,奈何次次黎到都幾多人,最近見佢開始冇咩人,終於都有機會食,但幫襯一次就知點解人潮會消失得咁快。首先,收銀處個女店員既服務態度已經足以令人胃口大減,佢全程黑口黑面冇笑容其實都可以接受,最唔舒服係佢好冇禮貌,我落order後佢用好倔既語氣冇尾音地問左我一句,但因為佢好細聲又lur住咁講,我聽得唔清楚所以禮貌地請佢重複一次,點知佢又同樣地細聲lur住咁問我,唯一唔同既係今次係更加不耐煩,但我真係仍然聽唔明佢講乜,就只好再問多一次,最後佢當然都係態度欠佳咁重複一次,終於勉強估到(無錯係估!)佢係想問我要Bailey忌廉定木糠忌廉,真唔明點解咁簡單一句都可以糾纏咁耐,已經唔係要求你要好有禮貌咁問我,乜咬字清晰咁問嗰幾個字真係咁難咩?但我諗我已得罪左佢(利申我全程都忍氣吞聲,冇表現不滿),親手遞錢畀佢後,佢找錢時係隨手掉啲錢落旁邊張枱畀我......之後等左接近半小時,我點既金莎朱古力梳乎厘班㦸終於整好。諗住美食可令我消一消氣,點知係徹底失望。個班㦸真係好一般,唔稱得上好味,質感太水太濕,濕度好似佔左9成咁,令口感欠佳。內裡個醬亦冇咩金莎

之後等左接近半小時,我點既金莎朱古力梳乎厘班㦸終於整好。
諗住美食可令我消一消氣,點知係徹底失望。個班㦸真係好一般,唔稱得上好味,質感太水太濕,濕度好似佔左9成咁,令口感欠佳。內裡個醬亦冇咩金莎朱古力味,只係得個甜字。旁邊舊忌廉好漏,亦都唔夾,顯得多餘左。