2021-06-28
係觀塘返工成日會同同事黎一本食堂,已經係常客既我,今日又黎飯堂覓食。鍾意呢度既原因係環境夠大夠舒適,食物款式選擇多,價錢亦都適宜。特價時令生蠔 $13/隻生蠔個頭不算大,但勝在鮮甜多汁,配上檸檬汁更加fresh。咁新鮮既生蠔都係$13蚊一隻咋,鍾意食生蠔嘅朋友仔可以試下。火焰親子卷 $76🔥火焰親子卷係新推出既產品,淨係睇相已經夠吸引,卷內包含青瓜條、玉子同蟹柳,外層包住厚厚的三文魚同三文魚籽,鮮甜美味,再加上自製沙律汁,酸酸地開胃又美味。三文魚煙肉炒飯$66炒飯粒粒分明,配料豐富,有蘿蔔青瓜入口爽脆,加上三文魚又夠營養非常好食,唔油膩,簡單健康一D都唔腥👍。鹽燒挪威鯖魚 $65🐟鯖魚係減肥既好選擇,所以我每次去日本餐廳都必點。鯖魚入味,口感不失彈性,冇腥味,皮脆肉嫩又多汁,非常美味。😋食到最後餐廳仲一人送一份雪糕,我地揀左芒果味,有飯後甜點真係正。🥰
特價時令生蠔 $13/隻
火焰親子卷 $76🔥