2019-05-02
又黎啦又黎啦!!! 上次試過之後,就知會再黎食,今次係我帶朋友上黎食, 位置都住美麗華呢間分店!果然係一段時間就會轉一轉個主題,上次係蠔仔,今次係聖子! 而居為有8個煮法! 我叫左個餐係可揀2款聖子煮法既! 其中一個揀咗呢一個類似小炒王嘅餸入面係- 蟶子炒韭菜花! 聖子望落細細條,但食落好好肉地! 而味道係一絕!第二款係要咗呢一個花雕聖子, 佢嘅擺法好特別一夾個聖子出嚟食,好香酒香味!跟住就叫咗個興化炒米粉,呢個已經以前食過,但佢既米粉實係好特別,幼幼咁,配埋枱面個辣味料真係成碟食晒都無問題。呢個鼓起咗好大嘅勇氣先叫, 因為本身我唔食苦瓜但係個朋友好鍾意食, 咁我見到佢最特別就係批到咁薄, 所以都試一試啦。 佢另外有一碟細細嘅蜜糖跟上嚟點咗之後真係冇咁苦亦都好清爽。呢啲類似咕嚕肉嘅物體佢特別之處係荔枝肉 , 成碟咕嚕肉酸得你有帶點甜味。仲有呢個佢哋鎮店之寶話連個雲吞皮都係用肉做所以就立即試下 粒粒都好細粒而個皮食落口真係好煙韌。本身想嗌多次芋頭, 不過太飽喇已經食唔落, 兩個人埋單五百蚊都ok呀檯面個醬我特登打開個蓋嚟影真係好嘢未呀
檯面個醬我特登打開個蓋嚟影真係好嘢未呀