2021-04-24 26 浏览
放寬晚市後,今次係第一次出街打邊爐。朋友介紹下就膽粗粗試一試二鍋頭火煱店。果度地方大同新,我地等左一陣就有位。果度係先食雞煲再選湯底打邊爐。選好湯底後,仲可以加$298(一位)食牛魔王套餐。由於我地係肥牛控,所以揀左牛麼王套餐試一試。湯底方面,有六種口味比你揀,今次我地就揀左麻辣底鍋。牛魔王係任食美國極黑和牛,牛頸脊同埋牛小排,另外再送左一客M6和牛。美國極黑和牛,牛頸脊同埋牛小排牛味香濃,入口唔油膩。而M6和牛牛味重入口即溶,係幾好食!其他打邊爐配料都一啲唔馬虎,花甲同蝦都係任點,鮮甜可口,一啲都唔係劣質貨。韭菜餃足料之餘仲皮薄餡靚。果度既丸都好新鮮同彈牙。雪糕、飲品全飲任食。總括嚟講,二鍋頭用料新鮮物超所值,而且價錢仲一啲都唔貴,下次會再黎!