2017-10-26
之前網上睇報道推介過,難得今日放早,同朋友一齊行落旺角,專程試吓,點知都幾失望😞入到去環境其實都幾舒服,好似食迴轉壽司咁,全部人都對住條路軌,服務員好Nice咁向您講解食法,第一步係揀湯底,佢每日都有八款俾大家揀,有辣有唔辣,而我今日就試咗個都幾受歡迎嘅叻沙湯底($18)湯底都係經路軌送上來,佢仲連埋一個加湯壺一齊送上,都幾方便嘅湯底一嚟到嘅時候,都聞到陣陣椰香味,點知試一啖入口,得個辣字,完全食唔到有叻沙味,我朋友叫咗個紅菜頭蕃茄湯,都辣到飛起,完全冇番茄味,失望。揀完湯底後就可以開始揀你想要嘅嘢食啦,用平板電腦慢慢揀,種類其實唔算太多價錢都幾貴,我試咗美國牛肋條,巨型麻辣手工丸,泡菜豚肉餃子,娃娃菜,同埋客家板條,連埋醬汁,已經$88(仲未計加一)牛肋條$22有五粒,都OK嘅,肉質新鮮,有肉味,不過小心淥得太耐會易硬。娃娃菜就真係唔抵啦, $8得幾塊,認真孤寒,而餃子啲肉鬆上,大粒都冇用。二比較有特色嘅馬勒手工丸,質素都好一般,比想像中差。整體來講,唯一賣點就係送食物嘅路軌,價錢貴,選擇少,食物質素好一般,試一次就夠啦,未必會再嚟
美國牛肋條