2022-03-21
今日行開旺角,門口伙計推介試下佢地嘅特選午餐,坐抵掃咗QR code 叫咗個無骨海南雞$68, 加杯熱檸共$74。熱檸先到,味道都ok,放咗糖喝一口正正常常啦。套餐到了,除了碟海南雞外,有碗有味飯,薏米"雞"湯,一碟dark soy sauce, 一碟海南雞醬,還有一碟白菜仔,大约有6, 7條,份量都算多,成個套餐用個黑tray上,擺位井然,presentation 都唔錯。碟海南雞大约有5、6舊啦,全部是雞胸,扒啖飯吃舊雞,出事了🙄,件雞又柴又老,個名就叫海南雞,根本係過火老雞,惨啦仲有5件要捱,呢個故事教訓我唔好隨便信人一面之詞,賣橙個個話自己D橙甜啦,邊個會話酸呢?成個餐最好食係碟雞醬,不過冇机會再試了,唔會回頭啦,因為在那處同類形餐廳多的是。