2021-12-24
大愛韓國🇰🇷呢間餐廳又係我好滿意嘅一間,無論影相影都凍哂定係熱食,都係覺得佢好食。呢間餐廳好啱打卡,食物又好食,諗唔到咩原因唔去。烤牛肉蛋包飯 $98好鍾意佢個蛋包飯嘅原因係因為佢嘅蛋唔會過熟,而且店員會喺你面前切開。入面嘅飯唔會過生過硬。牛肉好食既,味道比較重,記得一定配飯一齊食。柑橘炸雞 $118叫炸雞配左前菜,當日嘅前菜係蓮藕。因為我哋得兩個人食所以叫咗半份,炸雞唔會話好油,而且味道好好味,雞又唔會好鞋,之前食過另一間分店覺得好食呢間依然出眾。好香嘅金橘味,真係好鍾意食。而且仲配左啲年糕同埋薯條,超級滿意,仲配左兩個汁慢煮羊膝配薯條 $165超大份,好香嘅羊味,而且因為用慢煮方法,入味得來又好淋,正😄仲配有薯條同埋蒜頭,但蒜頭我覺得可以再林啲。聖誕泡泡浴 $42見到佢餐牌覺得幾得意,再加上佢係伯爵茶,就想試吓。但當天用外賣杯,但係擺杯都好靚。好香嘅玉桂味,飲落去就好重嘅茶味,味道都還可以士多啤梨鮮奶咖啡 $48呢杯都好靚,面頭仲有士多啤梨🍓建議快啲飲,唔係冇晒面頭嘅泡就冇咁靚㗎啦,士多啤梨味嘅咖啡真係第一次飲,反而士多啤梨就咁食就好甜,但飲落去嘅時候咖啡味就會比較突出。又係一間唔
呢間餐廳好啱打卡,食物又好食,諗唔到咩原因唔去。
烤牛肉蛋包飯 $98
柑橘炸雞 $118
叫炸雞配左前菜,當日嘅前菜係蓮藕。
慢煮羊膝配薯條 $165
仲配有薯條同埋蒜頭,但蒜頭我覺得可以再林啲。
聖誕泡泡浴 $42
士多啤梨鮮奶咖啡 $48
呢杯都好靚,面頭仲有士多啤梨🍓
又係一間唔係剩係得年輕人嘅韓國菜,真係好多人食,所以佢比唔到大台我哋有少少失望。