2019-09-06
今日去旺角行完新商場, 在行過彌敦道, 同行友人建議想食日式放題, 經過創興見到有人派大滿喜嘅傳單, 覺得價錢合理, 就同友人上去試下, 門口附近設有自助區, 有凍蝦,青口, 沙律, 餐前小食等, 飲品櫃和甜品櫃都有, 甜品主要有迷你布甸,啫喱,迷你芝士蛋糕和朱古力mousse等, 餐廳都幾大估計大概有200 過座位, 餐廳係用手機落單, 可以慳番等人嚟攞紙入機嘅時間。刺身類通常我食放題,第一樣叫嘅嘢就一定係刺身, 三文魚夠肥美, 帶子鮮甜, 其他刺身都好新鮮, 好正, 所以之後再加碼order多一盤。壽司類呢度都有幾款特色嘅壽司,例如黑松露帶子壽司, 帝王蟹肉蟹膏壽司, 柚子胡椒油甘魚壽司等, 呢度嘅壽司好處就係舊飯夠細, 唔會食到太飽,可以試多幾款, 壽司飯嘅溫度和軟硬度都掌握得幾好。其他熱食類其他熱食類有芝士釀雞翼,燒羊架等, 羊架食落冇騷味, 笑得幾香口,有孜然嘅味道, 我個人最鍾意就係芝士釀雞翼, 係將雞中翼嘅骨起咗然後讓芝士入去, 鍾意食芝士嘅朋友一定鍾意。
刺身類
壽司類