2018-03-16 9481 浏览
友人饭局约成日期已经成功左一半, 最头痛部份应该系谂食咩?!  每次谂到头爆嘅时候, 放题总会救到一命!呢间地点方便, 最贵时段价钱都系每位$238, 任饮任食2个钟, 各人胃口已经ready!饮品有各式汔水/果汁, 乌龙茶等, 自己出去任意拎!放题要回本, 总离不开佢嘅刺身, 呢度种类多达成十款, 连象拔蚌及白鸟贝都有!  三文鱼, 鲷鱼呢D仲要系厚切, 惊你唔够口感(哈....), 甜虾算大只, 仲要已去埋尾, 食时够晒方便!  寿司种类亦够多, 卷物/手卷亦有, 每件细细件唔怕食几件已饱肚, 佢嘅火灸蟹棒寿司好味㖞, 原条巨型蟹棒, 大过旧饭!呢度仲有蒸气锅, 食材有蚬, 带子, 章鱼花, 虾, 菜, 金菇, 南瓜, 鸡肉, 肥牛, 乌贼等, 唔多食生嘢嘅友人可以食呢D!  保证热辣辣又无油, 健康之选!呢客芝士焗带子, 带子虽然唔大粒, 但被软滑芝士酱汁包住, 味道唔错, 难怪见隔离枱都不断咁加单!天妇罗时间出场, 有炸虾, 紫薯粒, 蟹柳及鱼柳, 热辣辣上枱, 炸浆唔厚无食到一口粉, 点D天妇罗汁一齐食仲好味!酒类呢度都有, 冰冻梅酒用黎送天妇罗就岩数啦!芽菜我钟意食, 呢度

饮品有各式汔水/果汁, 乌龙茶等, 自己出去任意拎!

酒类呢度都有, 冰冻梅酒用黎送天妇罗就岩数啦!

芽菜我钟意食, 呢度嘅炒芽菜妙得够爽口又保持到水份, 落埋黑椒一齐炒仲惹味, 面头洒上红姜丝加添香辣味!  正!

友人中有人一定要有淀粉质落肚, 系拉面/乌冬/酸辣粉/鳗鱼炒饭中, 佢选择呢碗稻庭乌冬, 热汤够晒热, 但味道偏甜, 乌冬口感顺滑, 简简单单以紫菜及葱粒作伴食, 都唔错!

系第二度食炸芝士年糕, 3件都要廿几蚊, 呢度就任叫, 我地当然唔客气啦, 外皮脆身得黎又有少少烟韧, 年糕入面包住软滑芝士, 真系好"芝"味; 仲有佢嘅紫薯球都香甜味美, 作为甜品都系上选!

仲有雪糕杯/雪米糍及奶冻, 好似势要"加大"你腰胃吋数先准你走................哈哈!!
用餐时段