(非会员)
之前寫了14/4的海南雞飯之飯,不如又加入這間泰皇泰國菜的飯。話說12/4星期六逛去深井,正商量晚飯食甚麼好,眼見有間泰國菜館,好一於就試下啦,坐低後睇下菜牌,本來想叫招牌咖哩炒蟹($138),但怕食得好麻煩所以轉叫了咖哩炒蝦($108)-咖哩汁OK但蝦霉霉地,蒜蓉包($18)-好味,6串串燒(好似$48)-一般無驚喜,見咖哩汁好味所以加個白飯($7)撈汁,心中想泰國餐廳會用泰國米煮飯,話晒泰國米會軟滑D,點知又係白飯出事,飯一來到梗係熱辣辣即食,但飯粒硬崩崩又係"生冷槓",心想算吧快快撈汁食啦(要趁熱),但越食越凍,越凍越硬根本食唔落,所以問問侍應白飯是否泰國煮法(咁硬),你估個侍應點答:我地D飯係即日煮唔隔夜,用完又再即煮,下次我地會落多少少水煮,講完就立即行開咗,慌死我叫佢換個碟白飯,學劉華講:而家咁樣的服務態度唔得啦,唉又係無下次添。
咖哩炒蝦($108)-咖哩汁OK但蝦霉霉地,
蒜蓉包($18)-好味,