👦🏻👧🏻對台灣菜既愛相信有睇開呢個page既朋友仔都會知道,今次介紹既呢間餐廳👧🏻覺得店面有少少日式個種感覺,但其實入面係食台灣菜,想知有咩食就繼續睇落去啦😉今次👦🏻👧🏻揀左食啲唔係成日叫既菜式,分別有雞扒擔擔麵、菜脯煎蛋、野菌燒豆腐、蒜泥白肉,飲品就揀左冬瓜檸檬同紅粉佳人特飲。擔擔麵係👧🏻一樣從來都未食過既菜式,一開始仲擔心會好辣,但其實湯底係一陣好香既花生香味,同埋麵條食落好滑,加埋炸到脆卜卜既大大塊雞扒,👧🏻開始有啲中意食擔擔麵啦😀菜脯煎蛋煎得好香口,而且加埋菜脯多左重爽脆既口感,不過👧🏻覺得就咁食偏鹹少少,配埋飯一齊食應該會夾啲;野菌燒豆腐相信會好得中意素食既朋友仔歡心,軟滑既豆腐同野菌呢個配搭無論老人家定小朋友都唔會抗拒呀😍最後蒜泥白肉既肉片比起其他地方厚身少少,但肉質仍然軟淋,不過👧🏻略嫌店家俾既蒜蓉唔夠多,如果多啲會更加香🤤飲品方面👧🏻係飲紅粉佳人特飲既,係店員推薦👧🏻要試下呢個因爲好好飲,呢杯其實係芋頭鮮奶,出到黎杯野飲真係帶淡淡既粉紅色,奶香味好足夠,而且👧🏻最中意店家將芋頭打得比較碎,咁樣食到少少芋頭既口感但又唔會因為太多舊搞到要好辛苦先食得晒🤣每次都會透過以下6大

每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)
味道 : 3.5 / 5
環境 : 3.75 / 5
外觀 : 3.5 / 5
價錢 : 3.75 / 5
服務 : 4.25 / 5
回頭率 : 3.75 / 5
總分 : 22.5 / 30

性價比
呢個小店俾客人既感覺都幾舒服,舖仔細細但唔會覺得無空間感,而且👧🏻幾中意店員係客人諗唔到食咩既時候會主動推介菜單,同👦🏻👧🏻一樣中意食台灣菜既朋友仔快啲去試下啦😉