2023-08-19 19 浏览
本身都好鍾意去澳南海岸個面食嘢,不過餐廳主要以西餐為主,原來都有日本菜食🍣Quality仲要唔錯🥰而今次揀左「本」呢個set,份量適中,對於女仔來講岩岩好💖 ‣ 刺身 ⋆ 三品分別有象拔蚌、沙甸魚磯邊卷、醬油帆立貝 沙甸魚剛剛開始當造,未算肥美味道比冬天淡一點;帆立貝處用左傳統做法,加入醬油即場慢慢燒,又滑又入味,帶子仲要肥美巨型😍 ‣ 壽司 ⋆ 七貫間八 ⋆ 第一件魚清爽但又帶有適量油脂紋甲魷魚 ⋆ 呢種魷魚係我最鍾意嘅一種,軟滑得來又保留到魷魚嘅質感地金目鯛 ⋆ 不論味道定口感都好鍾意,滑溜溜的中拖羅 ⋆來自奄美大島既吞拿魚粉粉嫩嫩絕對唔會失望北寄貝 ⋆ 係新鮮既北寄貝上輕輕燒一燒,比起刺身更鮮甜小白蝦 ⋆ 今次小白蝦食落偏甜,而且用來做結尾,都係幾特別馬糞海膽 ⋆ 份量好多🙈當然亦係零失望啦 ‣ 料理 ⋆ 燒蟶子比較少係日料中食到蟶子,今次加左味噌肉碎係上面,帶有一點日式口味~ ‣ 先付 ⋆有白玉米、沙葛、蘑菇、茄子 ‣ 本 ⋆ $1180

‣ 刺身 ⋆ 三品
分別有象拔蚌、沙甸魚磯邊卷、醬油帆立貝

‣ 壽司 ⋆ 七貫
間八 ⋆ 第一件魚清爽但又帶有適量油脂
地金目鯛 ⋆ 不論味道定口感都好鍾意,滑溜溜的
中拖羅 ⋆來自奄美大島既吞拿魚粉粉嫩嫩絕對唔會失望
北寄貝 ⋆ 係新鮮既北寄貝上輕輕燒一燒,比起刺身更鮮甜
小白蝦 ⋆ 今次小白蝦食落偏甜,而且用來做結尾,都係幾特別
馬糞海膽 ⋆ 份量好多🙈當然亦係零失望啦

‣ 料理 ⋆ 燒蟶子

‣ 先付 ⋆有白玉米、沙葛、蘑菇、茄子

‣ 本 ⋆ $1180