2016-04-19 326 浏览
九龍城嘅泰菜餐廳一向競爭激烈,今次又俾我發掘到一間正野,好值得推介,有特色之餘仲水準十足。 鰂魚沙律喱個可以話係喱度嘅特色同招牌菜,因為見到好多人食。上到枱,淨係講賣相已經拎滿分。鰂魚起哂肉,然後魚肉連同魚骨一齊炸到金黃香脆,底下再伴埋青木瓜沙律。下面嘅沙律非常重料,調味到位,辣得黎又夠好清爽,再配埋炸左既魚肉一齊食,又係另一番風味! 燒牛肉食落淋滑彈牙有咬口,牛味十足,仲帶點酸甜味。配埋旁邊嘅秘製泰式醬汁,酸酸辣辣嘅味道感覺好刺激,當前菜食黎開胃一流。 咖哩炒蟹選用嘅係上等膏蟹,多膏之餘蟹腳亦非常實肉,食落好鮮甜。咖哩唔算辣,勝在咖哩味好香,濃厚嘅質地最適合用黎點麵包食啦。

燒牛肉

咖哩炒蟹