每一次講起鐵板餐,都諗起嗰陣CC聲,好大陣煙,諗起都特別溫暖。所以知道永年車仔麵,最近出咗10款不同嘅二人鐵板餐,即刻要行去試吓今次我哋選擇咗兩種,第一個係和牛前腿芯,同埋美國安格斯封門柳咁耐以來,第一次是前腿芯,食落去非常嫩滑,好肥好香, 5成熟,啱啱好,仲有選擇佢哋嘅秘製辣椒汁,味道啱啱好另一個就係風門樓,啲肉味更加龍,再加埋叫咗黑椒汁,好濃味好香,如果對於男仔嚟講,重口味勁鍾意呢個除咗講牛扒之外,佢哋嘅頭盤同小食都不得了我哋叫咗牛油果薯仔蝦沙律、同埋酥皮湯呢個沙律真係好正,凍大蝦、牛油果、加埋個沙律汁,食牛扒之前幫你開胃,爽甜酥皮周打魚湯,非常之濃,好足料,點住酥皮來食,好有童年嘅味道而小食,我哋就叫咗瑞士雞翼、同埋西多士配雪糕做甜品瑞士雞翼勁入味,同太平館嗰啲味道差唔多,好鍾意瑞士汁最後食埋個西多士,西多士上面有個雪糕,一熱一凍,拼埋就啱啱好

除咗講牛扒之外,佢哋嘅頭盤同小食都不得了

我哋叫咗牛油果薯仔蝦沙律、同埋酥皮湯

而小食,我哋就叫咗瑞士雞翼、同埋西多士配雪糕做甜品

瑞士雞翼勁入味,同太平館嗰啲味道差唔多,好鍾意瑞士汁

2023-01-14