2018-03-04
係深井食完燒鵝 行過幾步就可以食糖水啦黎到最早發記起源點 一定要試佢最有名既榴連系列 真係要將磅數忘記背後,努力向甜進發。 一入到店有陣好香既蛋味 ,令人好舒服榴連飄香真係王牌 ,比例配得剛好 ,分量又多 ,榴連味濃 係好值得推介既甜品。另外係榴連班戟,略厭忌廉比例太多, 不過都係好食既 。 仲試左個新產品,榴連酥皮卷,我個人頗喜歡呢個配搭 即叫即製 好香好脆 但朋友們說不太夾 人人口味唔同😝叫左梳乎厘 同樣係我最愛 不過蛋白應唔夠多 唔係好有食空氣感覺 不過清清地唔太甜 都令我好驚喜 個曲奇雪糕 好正 值得一讚 。老闆好好人 我地見多人等位 問要唔要早點走 佢都笑笑口話 食糖水緊係慢慢嘆架啦 笑容滿面 呢個周未真係好relax 畫上一個完美句號 。
榴連飄香
另外係榴連班戟,略厭忌廉比例太多, 不過都係好食既 。
榴連班戟
榴連酥皮卷