2008-07-21
我今日同屋企人去呢到食lunch, 因為之前食過都好好味!今日我同我妹都點咗什錦魚生飯, 咁我哋兩個都唔鍾意食"吞拿魚"既, 咁就同個職員講"走""吞拿魚"啦! 送到嚟既時候, 我哋仲見到有"吞拿魚"喎! 咁就同佢講: 我哋話"走""吞拿魚"0架喎! 咁個職員就好有禮貌咁拎返入廚房.個飯再出返嚟既既候, 就無咗嗰三片"吞拿魚", 而原先放"吞拿魚"個位就吉咗喇! 咁我哋問: 乜"走"一樣, 無得補返第二樣0架咩? 佢話等等, 咁佢入完廚房出嚟, 就話唔會有第二樣嘢俾返我哋. 咁最終, 我哋就話要返嗰啲"吞拿魚", 俾其他屋企人食, 好過無呀!但估唔到, 原來"走"既意思, 係呢間舖頭嚟講, 就真係"走", 唔會有其他嘢俾返既, 真係激死呀!
我今日同屋企人去呢到食lunch, 因為之前食過都好好味!