2020-03-18
餐廳主打台灣藥膳養生火鍋,我地今次揀咗美國SRF極黑和牛肩脊肉放題套餐($308),一人一鍋夠晒衛生,入座前reception都會先探熱,咁就食得開心又放心啦😆肉類方面除咗任食美國極黑和牛肩脊肉之外,仲有Prime Grade牛肩胛肉、西班牙伊比利亞黑毛豬同西班牙無激素豬肉片,聽個名就知高級,果然牛肉好爽口嫩滑,肉味香濃,而豬肉就厚薄均勻,肉質緊實😋藥膳湯底有成9款咁多,我地揀咗個一濃一淡組合,蕃茄麻辣湯配養生清雞湯,前者蕃茄味非常濃郁,後者就比較清甜滋補自助吧嘅火鍋配料超過30款,比較特別有甜不辣、米血榚、台灣腸、特長蟹柳、萵荀同好少見嘅羽衣甘藍🤩飲品都好多選擇,韓國同台灣飲品都有,仲有暖櫃提供熱飲好貼心❤️甜品除咗Dreyer’s雪糕同雀巢雪條之外,估唔到仲有Movenpick任食😍,自助餐都未必有㗎❗️