2018-08-27 2703 浏览
「洗唔洗咁貴呀!?」好多時出街食完飯, 每一次都會有相同既疑問。但現實往往係殘酷的, 我始終要埋單找數。今日少有地覺得「抵食!完全唔係跟住食譜就能夠做得出既味道。」可能你地會好奇, 意粉咁簡單究竟有乜咁特別要俾錢食。「黎試吓你就會知道, 唔係每一種味道都可以模仿得到。」固名思議, 主打意粉同意大利菜。唔會有人走入黎想食乾炒牛河掛!?時代感重既裝修加餐廳佈局, 乾乾淨淨咁食飯。意式薄切三文魚忌廉芝士卷 $48整體黎講, 我只可以用「新鮮」兩個字黎形容。忌廉芝士入口慢慢咁溶, 蟹籽增加口感同鮮味。真係做到色香味俱全, 但都只係賣$48。法式芝士洋蔥湯 $38傳說中話飲洋蔥湯對氣管好, 但我對洋蔥味麻麻地。我試咗一啖, 味道甜甜地辣辣地, 就算唔食洋蔥既人都應該啱飲。最後交由我老婆處理。精選海鮮蒜香蕃茄意粉 $88講咁耐, 重點黎啦。我唔敢講每一個意粉都會好好食(因為我無食哂咁多種意粉), 但味道上絕對係高水準。蒜蓉味非常香濃而且帶有少少辣味, 意粉同醬汁完全混和, 口感彈牙兼惹味。我估廚師有用墨西哥辣醬, 味道與別不同(可能我估錯呢)。明太子海鮮披薩 $98餅底薄身脆底, 貪佢有咬口之餘仲

時代感重既裝修加餐廳佈局, 乾乾淨淨咁食飯。

意式薄切三文魚忌廉芝士卷 $48

法式芝士洋蔥湯 $38

精選海鮮蒜香蕃茄意粉 $88

明太子海鮮披薩 $98
餅底薄身脆底, 貪佢有咬口之餘仲無咁易令我飽(咁就可以食多啲野)。味道偏淡, 海鮮、芝士、明太子味道都好配合, 醬汁份量都預計得岩岩好。唔夠飽可以叫黎試吓。

抹茶沙冰 $53 / 鮮水果茶 $38

總結: 咁既價錢可以有咁既食物質素, 真係少之有少。可以例入個人飯堂名單既餐廳。值得一試!