太子近排開咗間新嘅西餐店?定係咖啡店?定係酒吧?不過我就比佢個名深深咁吸引左,好有六七十年代嘅感覺<<芳華絕代>>由於前排係事業階段,所以都唔敢黎試,怕太多人啦,同埋Run得未夠順暢🤫🤫🤫🤫今日一早book定枱七點鐘就嚟食Dinner一入到去見到好多枱都係擺咗留座牌,心諗好彩我都有訂抬姐🙌🏻🙌🏻🙌🏻原來呢度有地下同埋一樓既位置,樓底好高深都幾闊落,不過冷氣就大左少少😫😫😫😫打開Menu見到好多款式,有中式有西式,我地嗌左香草烤雞牛油果沙律,陳皮粉絲上湯浸托托蜆,烤澳洲草飼西冷牛扒五成熟,香煎日本帶子XO醬燴意大利飯同埋清炒娃娃菜😋😋😋😍😍😍😍首先嚟咗XO醬燴意大利飯先,點解咁快既,我諗可能係一早整定一大盤?啲帶子都okay厚身既,不過我覺得唔夠香煎喎🤨🤨🤨隔左8至10分鐘啲飯已經凍哂,重變到杰撻撻,傾住一嚿嚿,所以成大半都無食到了😖😖😖😖然後拎咗個香草烤雞牛油果沙律,呢碗沙律完全敗筆🤭🤭因為啲烤雞,牛油果同埋蕃茄一上枱嘅時候亂七八糟,我為咗個視覺效果靚啲所以幫佢哋排得整齊少少🤫🤫🤫🤫烤雞感覺上淡茂茂😫😫至於個陳皮粉絲上湯浸托托蜆就最好食,可能我鍾意陳皮嗰
太子近排開咗間新嘅西餐店?定係咖啡店?定係酒吧?
一入到去見到好多枱都係擺咗留座牌,心諗好彩我都有訂抬姐🙌🏻🙌🏻🙌🏻原來呢度有地下同埋一樓既位置,樓底好高深都幾闊落,不過冷氣就大左少少😫😫😫😫打開Menu見到好多款式,有中式有西式,我地嗌左香草烤雞牛油果沙律,陳皮粉絲上湯浸托托蜆,烤澳洲草飼西冷牛扒五成熟,香煎日本帶子XO醬燴意大利飯同埋清炒娃娃菜😋😋😋😍😍😍😍首先嚟咗XO醬燴意大利飯先,點解咁快既,我諗可能係一早整定一大盤?啲帶子都okay厚身既,不過我覺得唔夠香煎喎🤨🤨🤨隔左8至10分鐘啲飯已經凍哂,重變到杰撻撻,傾住一嚿嚿,所以成大半都無食到了😖😖😖😖然後拎咗個香草烤雞牛油果沙律,呢碗沙律完全敗筆🤭🤭因為啲烤雞,牛油果同埋蕃茄一上枱嘅時候亂七八糟,我為咗個視覺效果靚啲所以幫佢哋排得整齊少少🤫🤫🤫🤫烤雞感覺上淡茂茂😫😫至於個陳皮粉絲上湯浸托托蜆就最好食,可能我鍾意陳皮嗰陣味,我覺得個上湯好有陳皮味,再加上粉絲索晒啲精華
同埋啲蜆隻隻都好大隻,足料既🙌🙌🙌至於個西冷牛扒明明嗌5成熟,點解一上枱就變咗全熟㗎,明明都唔係用鐵板上枱㗎啦