2019-01-26
睇戲前來這間餐廳食晚飯,俾鰻魚吸引左,當然要叫鰻魚啦!再叫左沙律、玉子串、牛舌釜飯同吉列牛舌。飯可以加錢變set,就有前菜,味噌場,中規中矩冇咩特別。白魚脆脆沙律,有好多白魚,食物既原味都係幾好,但都係冇咩特別啦🤣🤣黑松露玉子串($18/串),黑松露味好濃,但燒玉子本身個調味太甜,夾埋一齊就有啲搞笑,但整體都係ok既!吉列牛舌($18/串)本身我覺得牛舌攞去做吉列係冇咩期望,但佢又有啲驚喜,有少少厚身,有咬口,點埋個醬係幾好。牛舌釜飯既牛舌比吉列既薄,冇燒到超熟,有少少紅色,不過因為咁而口感唔會太un,加埋個醬汁都幾好味。終於都講重頭戲 - 鰻魚釜飯啦!佢有金銀兩款揀,金就係蒲燒,銀係白燒,我地就揀左蒲燒,同埋揀左三個入面最貴,寫話係最厚身既選擇($118)。來到大家都好驚嘆,因為比平時食既鰻魚真係厚身好多,而且係橫過左個碗,感覺好大塊!剩係size都覺抵返,平時一碗冇咩特別既鰻魚飯都差不多一百蚊碗啦!!加上個人認為蒲燒鰻魚係冇得輸。所以大家都好滿意😆😆朋友加錢叫左呢杯特飲,叫purple power,有紫薯藍莓香蕉⋯⋯等。我都唔太記得😂好似寫左好多野,但飲落係得香蕉味,同少少紫薯味。
飯可以加錢變set,就有前菜,味噌場,中規中矩冇咩特別。
加上個人認為蒲燒鰻魚係冇得輸。所以大家都好滿意😆😆
朋友加錢叫左呢杯特飲,叫purple power,有紫薯藍莓香蕉⋯⋯等。我都唔太記得😂好似寫左好多野,但飲落係得香蕉味,同少少紫薯味。唯一要讚係飲落feel到冇加糖水,係好raw好fresh既感覺!
特飲原價$28,加set(好似係$1x)另加$14就可以飲到,加set再加錢叫特飲係會抵過就咁叫。
總括而言,大家都覺得呢間餐廳可以再黎食!