2021-05-24 36 浏览
📍肉搏食堂 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗙𝗶𝗴𝗵𝘁 (尖沙咀) 尖沙咀厚福街又開左新餐廳喇!‼️ 今次新開既呢間肉搏食堂主打日式丼飯,佢地既裝修好簡約,以白色、棕色為主調,感覺好乾淨企理,仲會一邊播住好多歌,令客人坐得好輕鬆舒服~~😌𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️慢煮黑豚盛丼 ($98) 豚肉分量超多,佈滿左整個丼,😍 慢煮之下豚肉好嫩滑,味道亦好出!滿滿既豚肉上仲有隻蛋,吉穿佢之後蛋汁慢慢流落去,😈 感覺勁邪惡!上面仲會有一堆酸忌廉同好多胡麻醬,整體口感非常豐富!▪️香蔥頂級牛肉配鵝肝丼 ($128)呢個丼飯味道會更加濃~同樣地都係份量超多!🤩 牛肉煎得剛剛好,肉質唔會韌,咬落去既時候仲會有少少肉汁,唔會太亁,配埋佢地自家製既牛肉醬汁,食落好夾!而鵝肝煎得好香,做到入口即化,油香好足!🤤▪️本家製日式素餃子 ($58)餃子一共有5隻,餃皮既厚薄剛剛好,🥟 而入面每隻都餡料豐富,仲唔會煎得太乾身,唔點汁就咁食已經好好食!▪️朱古力曲奇沙冰 ($58)賣相超超超超超靚!🍫 上面除左有好多cream之外。仲會有一枝黑白配!不過味道方面就略嫌朱古力味比較淡~▪️藍莓青檸梳打 ($68)驚喜之作!🫐 藍莓同青檸味道好夾,
📍肉搏食堂 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗙𝗶𝗴𝗵𝘁 (尖沙咀)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️慢煮黑豚盛丼 ($98)

▪️香蔥頂級牛肉配鵝肝丼 ($128)

▪️本家製日式素餃子 ($58)

▪️朱古力曲奇沙冰 ($58)

▪️藍莓青檸梳打 ($68)
驚喜之作!🫐 藍莓同青檸味道好夾,飲落去好fresh!!
𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍尖沙咀厚福街2A號地舖
G/F, 2A Hau Fook Street, Tsim Sha Tsui