2022-05-16
燒肉酒場係以成吉思汗羊肉燒烤作招徠。同一般日式燒肉唔同,係北海道嘅特色美食之一。Covid未有得去旅行唯有嚟呢度試吓。圓拱形嘅專用盤側邊鋪滿蔬菜,索晒肉汁j精華特別正。柚子雞腿肉 $78雞肉入口嫩滑多汁,質感滑溜。帶淡淡的柚子蜜糖香氣,鹹中帶甜。燒肉酒場牛肉大盛 $268二百幾蚊有六款其實幾抵食,略嫌肥膏過多 !包括牛舌、牛板健、牛小排、牛肋條、橫膈膜、牛肉片。特別鍾意橫膈膜,口感柔軟,咬落唔會太多肥膏,肉味濃郁。燒肉酒場豚肉大盛 $248通常prefer牛肉,估唔到今次覺得豬肉好食啲!特別欣賞豬腩片,肥瘦相間,層次分明。薄身所以燒完脆脆地,有焦香。三塊分別以唔同方式調味,無論韓式、香蔥、鹽燒都好好味。唯可惜西京豬頸肉太肥,脂肪含量過高。桂花烏龍水果茶 $48茶底幾出,加埋酸微微嘅熱情果,清新解膩。大大杯,啱晒食燒肉嘅時候飲!價錢合理,啲肉切得太大塊,調味用心,食肉獸可以黎試吓!
柚子雞腿肉 $78
燒肉酒場牛肉大盛 $268
燒肉酒場豚肉大盛 $248
桂花烏龍水果茶 $48
價錢合理,啲肉切得太大塊,調味用心,食肉獸可以黎試吓!