2022-09-15
有一日喺群組,見到有個推介,話有新鮮即撈嘅海鮮,其實我自己本身好怕咁殘忍,不過咁新鮮嘅話又真係幾吸引,雖然價錢唔平,但係我有個朋友都話好值得試,既然佢讚到咁,就真係要試吓。佢有三個唔同嘅價錢,好多人話一定要最平嘅餐,我就唔同講法,我自己個人嚟講一定要食中價同貴價,因為二至三人就會每位送嘅波士頓龍蝦,真係非常新鮮。上中下忍三個餐,上忍除咗可以任食海鮮之外,仲要有好多種唔同嘅美食可以叫,最興奮當然有好靚嘅法國生蠔,基本上叫兩round都夠飽,法國生蠔全部都好大隻。仲有日本國產牛同埋刺身食,唯一唔好嘅就係佢哋呢啲任食全部都唔係好大份,如果你好大食你真係要不斷咁叫。其他天婦羅,一品料理沙律等等唔算特別吸引,不過有興趣都可以叫下。最重要係時令海鮮有得任食,呢下真係不得了。首先鍋底你有幾個可以揀,我揀咗清酒煮蜆湯同蕃茄湯。蕃茄湯真係好正,入邊有好多蕃茄同蔬菜,個湯都夠正。每日有六種海鮮俾你任食,沙白、九節蝦、瀨尿蝦、大連鮑魚、藍花蟹、紅蟹,基本上全部都係新鮮喺魚缸裏面任你捉,最重要係不是有師傅將一啲唔新鮮嘅海鮮拎走,務求你食嘅一定係最靚。我自己個人最鍾意九節蝦同鮑魚,蟹其實都真係好靚但係我哋比較懶
我自己個人最鍾意九節蝦同鮑魚,蟹其實都真係好靚但係我哋比較懶唔想拆,另外沙白都算幾大粒,但係比起鮑魚又無咁吸引。
不過朋友話前幾日佢哋嚟食,瀨尿蝦就好正,佢哋話足足食咗50隻賴尿蝦,真係睇你個人造化。
除咗海鮮之外,你仲要有好多唔同嘅火鍋料打邊爐,唔同遠慮,芝士腸等等數之不盡,菜嘅種類都有好多最驚喜係,竟然有水蓮。
而且飲品都有唔同嘅選擇,全部都係樽裝,夠哂氣,更有movenpick 雪糕!
$780到一位,講真價錢真係唔平,但係食咗咁多海鮮,我都覺得幾值得食一次。