2021-08-04
最近經常聽到啲人講佐敦有間好超值嘅燒烤店,主打即夾即燒嘅大頭蝦,聽到都覺得好吸引,所以約埋個朋友一齊去試下。沿樓梯上到餐廳,首先見到一個好長好長嘅蝦缸,全部蝦都大大隻好生猛,未坐底就好心急咁繞一個圈睇下有咩好嘢食先。食物嘅擺位好整齊,劃分海鮮區、串燒區、熟食區,甜品及飲品區,全部都自助形式,鍾意邊件就自己夾。首先當然係食我至愛嘅海鮮啦~海鮮區有10多款海鮮選擇,有鮑魚、花螺、生蠔、扇貝,花甲、原隻魷魚等等。好鍾意食蝦嘅我燒左幾隻就轉移目標食生蠔、鮑魚同扇貝,蝦好彈牙加少少鹽提鮮,味道一流,其他海鮮都好新鮮。鍾意重口味嘅朋友可以加啲蒜蓉、蔥花、辣椒作調味,我就唔落任何調味,因為我鍾意食原汁原味嘅鮮味。燒左好幾轉,已經5成飽。食完海鮮後,就梗係食下其他啦~串燒款式有幾拾款,真係睇到都流口水,因為已經5成飽,所以無可能試晒所有食物,唯有揀一啲自己比較喜歡嘅食物。🍢串燒魷魚鬚,加少少孜然粉,惹味好多。🥩薄切牛仔骨,牛味濃,肉質滑,自己燒仲可以控制生熟程度。🍍推介燒菠蘿,無添加任何味料,超多汁,食完咁多燒物,食件燒菠蘿好解渴。真係太多款式,無辦法逐一形容其美味,大家睇住我食不如親身去食啦。記得早
🍢串燒魷魚鬚,加少少孜然粉,惹味好多。
🥩薄切牛仔骨,牛味濃,肉質滑,自己燒仲可以控制生熟程度。
記得早啲去呀,一到七點左右就好多人等位架啦。