餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2020-03-01 32 浏览
朋友係銅鑼灣返工 收工過來搵佢 帶咗我來食呢間。 因為佢lunch過來食過 覺得幾唔錯下~.🌸 燒雞斑斕尖塔飯 HKD | 198超大隻燒雞 配有一次性手套 可以手撕。燒雞味道正宗 好惹味~ 配班斕飯 出色斑斕飯係由班斕葉的天然色素浸透米飯,米飯呈淡淡的青綠色,入口不僅有斑蘭香味還滲出椰汁的清新。.🌸 原條魚花膠湯粉皮 HKD | 78大大片花膠 配濃郁魚湯~粉皮入味 口感順滑~值得一提係 好大條魚🐟 外表酥炸香脆 但魚肉新鮮且嫩滑 唔乾身~.🌸印尼小食拼盤 HKD | 188有炸豆腐、炸雞翼、炸雞 ,炸秋葵同 黃豆糕。炸豆腐外酥內軟,好味😋.🌸牛油果沙冰 HKD | 48濃郁香醇嘅牛油果🥑味道~好似雪糕質地 超creamy.🌸香茅椰糖薑蜜 HKD | 28薑味 + 香茅根, 淡化咗薑味 ,唔會太辣凍嘅時候飲暖笠笠~

🌸 燒雞斑斕尖塔飯 HKD | 198
超大隻燒雞 配有一次性手套 可以手撕。
燒雞味道正宗 好惹味~ 配班斕飯 出色

🌸 原條魚花膠湯粉皮 HKD | 78
大大片花膠 配濃郁魚湯~
粉皮入味 口感順滑~

🌸印尼小食拼盤 HKD | 188

🌸牛油果沙冰 HKD | 48
濃郁香醇嘅牛油果🥑味道~
好似雪糕質地 超creamy

🌸香茅椰糖薑蜜 HKD | 28
薑味 + 香茅根, 淡化咗薑味 ,唔會太辣
凍嘅時候飲暖笠笠~

2020-02-24