2010-04-25
有朋友升職加薪, 例牌拎錢出嚟慶祝, 地點當然由老細話事啦, 佢哋之前都食過呢間, 所以事前打去訂定海鮮, 咁樣就可以食到自己鍾意既海鮮啦1) 蝦中蝦 ~ 炒得好香好惹味, 蝦好鮮甜, 有成只掌心咁大, 必試 2) 炒斑球 ~ 炒得好好味, 條斑好鮮3) 椒鹽瀨尿蝦 ~ 有成只手掌咁長, 無膏果d就好好味, 有膏果d就麻麻, 因為d膏又實又多, 膏仲多過肉4) 芝士龍蝦伊麵 ~ 呢個真係超正, 尤其係個汁, 食到我lam lam 脷, 龍蝦彈牙又鮮甜, 推介 5) 紅燒斑骨 ~ 呢味我都食咗好多, 如果送酒就一流6) 粉絲帶子 ~ 好麻麻, 整得好油膩, 帶子又唔係夠鮮同彈牙7) 清蒸鮑魚 ~ 又係差唔多成只掌心咁大呀, 好鮮好有口感, 必試 8) 薑蔥炒蟹 ~ d 蟹好粉, 口感麻麻9) 楊州炒飯 ~ 食到呢味我已經投晒降, 朋友就話都ok架有機會下次再嚟 !8人共消費 : $3600
2) 炒斑球 ~ 炒得好好味, 條斑好鮮
5) 紅燒斑骨 ~ 呢味我都食咗好多, 如果送酒就一流
8) 薑蔥炒蟹 ~ d 蟹好粉, 口感麻麻
有機會下次再嚟 !
8人共消費 : $3600