2022-05-30 117 浏览
尖沙咀Outdark永远都好多人,反而旺角冇咁人多,梗系去旺角啦。正如Outdark所sell,灯光偏暗,有种落bar饮嘢,但又唔会过于嘈吵嘅气氛,整体系令人觉得放松。之前见过食评话服务差,今次食饭我又冇遇到呢个问题,我觉得系十足十香港式服务态度(你明啦)。不过限时60分钟要扣少少分啦。*甜辣炸鸡 (半只) 250g $178半只鸡都多到吓死你,250g有差唔多8-10件,加埋炸薯类,堆到好似座山咁高。食炸鸡最紧要系乜嘢?就系够热够脆,Outdark炸鸡两样都做齐。炸鸡皮脆肉嫩,炸衣厚薄适中,咬开肉汁爆出嚟。甜辣酱辣度啱啱好,食完一件炸鸡会觉得条脷少少㷫,系会令人上瘾嘅味道。炸薯嚟讲,每一款个味道都有少少唔同,个人口味:薯格>薯角>薯条。惊口味唔够重,仲有4种酱汁可以点,有柚子、辣酱等选择;惊口味太重,就有腌白萝卜粒解腻。芝士炒鸡 $328又系一个Outdark signature,铁板+海量水牛车打芝士+鸡腿肉=芝士炒鸡,鸡腿肉入口弹牙juicy,但本身鸡肉肉味偏淡。辣酱系outdark特制辣酱,辣得过瘾又唔会过甜,超级saucy,不过真心重口味🔥水牛车打芝士由店员负
甜辣炸鸡 (半只) 250g $178
甜辣炸鸡

芝士炒鸡 $328
又系一个Outdark signature,铁板+海量水牛车打芝士+鸡腿肉=芝士炒鸡,鸡腿肉入口弹牙juicy,但本身鸡肉肉味偏淡。辣酱系outdark特制辣酱,辣得过瘾又唔会过甜,超级saucy,不过真心重口味🔥水牛车打芝士由店员负责煮溶,手法纯熟到好似睇表演咁,最后会铺上鸡肉上面,确保每一件夹起嘅鸡肉/年糕都有拉丝芝士包住,芝士多到最后都食唔晒,有啲浪费。鸡蛋卷都系由店员负责反转,但食落有啲似橡筋,泡菜/菠萝都系解腻之物。最令我觉得惊喜系紫菜饭,本身有啲醋酸味,加埋芝士+辣鸡肉,直接升华咗成碟炒辣鸡。
芝士炒鸡
2022-05-09