2011-10-12 8 浏览
好多人都知九龍城多好嘢食,但其實唔洗講到成個九龍城,單單一條南角道都已經有好多出名嘢食,足夠一日食四餐好嘢! 早餐當然是去添財記食超綿嘅白粥啦,午餐就去譚點食創意點心,下午茶時間去Gioia by Chi 食件靚cake,夜晚就去泰式燒王食燒烤、飲泰啤! 爽呀! 今次來到南角道,主要係試下新南角道孖寶 : 譚點+Gioia by Chi。 喺Gioia by Chi即場試咗件Raspberry Ivory,外賣咗隻綿羊仔波板糖! 靚cake不嬲都唔平,不過偶爾食,氹自己開心,是ok嘅! Gioia by Chi 雖然無堂食座位,但店員禮貌地說我可以在店內一角立食,我覺得ok呀! 相比天后果間T字頭餅店,要我偷偷地去大快活食cake好好多了!Raspberry Ivory又靚又好食,而隻綿羊仔波板糖就一般好食啦,店員用盒裝比我攞走,雖然我好唔捨得食隻綿羊仔,但最終我都食咗,隻綿羊仔裡面係流心朱古力,一粒粒珍珠色嘅就係脆米!九龍城靚餅店嘅競爭越來越大,我撐Gioia by Chi呀!

Raspberry Ivory
好可愛嘅綿密仔 Lollipop !
Raspberry Ivory
好可愛嘅綿密仔 Lollipop !