2021-08-25
有朋友最近搬咗去將軍澳~澳南海岸,這是一個新興中產住宅區有好多高品味食店,朋友介紹我去了這間用石爐焗製超長Pizza 店,入到店內感覺充滿南歐風情。🍣Tuna Tartare 吞拿魚他他呑拿魚厚切鮮味,配以牛油果🥑、放滿乾蓮藕片十分香脆,感覺好清新☘️🍕Signature Piggies 呢度出名就係Pizza, 有15吋超長,用特製石爐去焗製,餅底好薄身,焗出嚟份外香脆,pizza 相當足料,有齊火腿、招牌手撕豬手、意大利香草肉醬、辣肉腸、紅洋蔥及水牛芝士,是招牌鬼馬「煑」意薄餅🍕🍖Crispy Pork Knuckle 豬手燒到香脆,份量超大足夠有三四個人可以享用,豬皮咬落卜卜脆,肉質嫩滑好juicy , 充滿鹹香味,食到唔停得口🍮Tiramisu 朱古力味濃郁,口感濕潤,洒與咖啡互相平衡, mascarpone cheeses 好幼滑,每一口都交集住咖啡、朱古力同酒嘅香濃味道🍹Pineapple MimosaProsecco 混入菠蘿汁及芒果汁,不太甜,味道清新感覺好爽🍸Voka Punch夏日伏特加, 菠蘿及熱情果,非常夏日熱帶風情🏖
🍣Tuna Tartare 吞拿魚他他
🍕Signature Piggies
🍖Crispy Pork Knuckle
🍮Tiramisu
🍹Pineapple Mimosa
🍸Voka Punch
夏日伏特加, 菠蘿及熱情果,非常夏日熱帶風情🏖