放工突然好想好想食pizza屋企附近呢間Pizza Pig永遠都係我首選位置遠離市中心少少地鐵站行5-10分鐘就到其實都方便近海邊 兩口子一邊食pizza小食一邊飲酒平日夜晚人流不多之下 感覺幾chill幾relax//Pepperoni pizza$178//我們點了細size的pepperoni呢度pizza好食在於即叫即焗長條型夠特別而細size 2人分剛剛好 餅底皮薄脆口餡料有辣肉腸、水牛芝士同蕃茄醬海量的芝士好香濃好好味 //Fried Seafood Bites $148//意式炸雜錦海鮮拼盤有白飯魚、迷你八爪魚、青口、軟殼蟹、大蝦份量十足 海鮮經炸過後都仍然保持鮮味灑上香料 好香好惹味另配上檸檬同香辣波蘿醬入口少少香辣又酸酸甜甜甘令味道再提升食下食下停唔到口 //Meatballs & Spaghetti $158//個重點係肉丸 肉味好濃意粉煮得好彈牙番茄醬酸酸甜甜食落好開胃 //Canaletto Pinot Grigio IGT $68//清爽果香型白酒食住炸雜錦海鮮拼盤飲白酒是一大享受
放工突然好想好想食pizza

我們點了細size的pepperoni
呢度pizza好食在於即叫即焗
長條型夠特別
而細size 2人分剛剛好 餅底皮薄脆口
餡料有辣肉腸、水牛芝士同蕃茄醬
海量的芝士好香濃好好味

//Fried Seafood Bites $148//
意式炸雜錦海鮮拼盤
有白飯魚、迷你八爪魚、青口、軟殼蟹、大蝦
份量十足 海鮮經炸過後都仍然保持鮮味

清爽果香型白酒
食住炸雜錦海鮮拼盤飲白酒是一大享受

• pepperoni
2024-12-09 2006 浏览
呢間就係大家都唔會陌生既豬肉專門店, 呢度既Pizza 都好出名, 臨近聖誕仲有個節日餐牌都好抵食嫁, 包含左前菜, 主菜, 甜品😍Signature Pigge 🐷($198/$368)Pizza餅底好鬆軟, 手撕豬手, 意大利香草肉腸, 辣肉腸, 火腿, 烤燈籠椒, 紅洋葱, 水牛芝士, 蕃茄醬舖滿係餅底上面口感豐富, 啖啖肉好滋味🤤Mexican Shrimp 🍤 ($198/$378)呢款比較特別, 單睇配料就好似Taco 咁, 芫荽辣蕃茄醬更加係超級出味, 鐘意芫茜既朋友一定唔可以錯過🤩Pork Tomahawk 🍖($298)500G既烤斧頭豬扒, 辣肉腸醬, 菠菜, 忌廉, 蒜香蜜糖一齊去烤味道甜甜鹹鹹好特別, 肉質幾嫩再點肉汁, 好好食😋Gnocchi & Stracciatella Cheese🍝 ($128)烤蕃茄青醬芝士馬鈴薯丸子食落好煙韌, 青醬成功令成件事變得清新一啲都唔膩😉呢度既Vibe 好舒服好好笑, 仲可以幫埋寵物一齊黎超正😎

Signature Pigge 🐷($198/$368)

Mexican Shrimp 🍤 ($198/$378)

Pork Tomahawk 🍖($298)

呢度既Vibe 好舒服好好笑, 仲可以幫埋寵物一齊黎超正😎
2024-12-07
午餐
將軍澳大橋起左后都未去過. 今日放假一於去行下. 將軍澳海邊環境一流, 又有好多靚餐廳.  午餐去左呢間餐廳食, 見佢裝修好靚又幾CHILL 咁, 又有outdoor位 . 炸雜錦海鮮Fried Seafood Bites $148呢個雜錦真係勁多種類, 有白飯魚, 迷你八爪魚, 青口, 軟殼蟹, 大蝦 配埋香辣菠蘿醬
好開胃.  D炸粉薄薄一層口感剛好. 好薄脆.Pepperoni  間野叫得PIZZA PIG,  PIZZA 應該係佢地主打強項啦.  咁就要試下佢. 佢地有M size 15吋同L size 30吋兩種選擇,  我地揀咗15 吋 嘅 Pepperoni .  店員上菜時已經覺得賣相好正同好大塊,  係我喜歡嘅薄餅底,  滿滿嘅水牛芝士、蕃茄醬, 辣味意式香腸片 , 口感豐富,  超驚喜太好食.  pizza愛好者的絕佳選擇, 我地仲有D后悔只叫M size, 下次要叫L Size 可以兩併兩隻味.  Slow-cooked BBQ Baby Pork Rib 慢煮醬燒豬肋骨配椰菜沙律,粟米,薯條.  份量好大份,  豬肋骨肉質超嫩, 配埋BBQ醬 好惹味食.  熱辣

炸雜錦海鮮Fried Seafood Bites $148
好開胃.  D炸粉薄薄一層口感剛好. 好薄脆.

Pepperoni

Slow-cooked BBQ Baby Pork Rib
慢煮醬燒豬肋骨配椰菜沙律,粟米,薯條.  份量好大份,  豬肋骨肉質超嫩, 配埋BBQ醬 好惹味食.  熱辣辣薯條, 粟米香甜 如果配D牛油就更正. 椰菜沙律好解膩 . 成個菜好完美, 主角都配菜都做得好好.
Mango smoothie  - 好好飲, 足料!
服務: 主動確認用餐進度,適時添水送餐具.
今餐真係好滿足. 所有食物都好高質.  一定會再黎試其他味嘅PIZZA.

The Pizza Pig (將軍澳)
將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G10-11號舖
2024-10-29
  • pepperoni
2025-04-22 0 浏览
帶左狗狗去將軍澳海濱散步,咁就當然要搵間Pet Friendly餐廳食嘢兼休息一下,所以就The Pizza Pig食個豐富Lunch。餐廳裝修靚得嚟又幾CHILL,坐得都好舒服。最好就係Outdoor位置都係有蓋位置,所以就算天氣唔好,都唔會影響帶狗狗嚟食嘢嘅興致。佢地巳Set Lunch係有頭盤+主菜同飲品,而且都有好多選擇,所以最後我地就叫左兩份Set再加一個小食啦。頭盤我地分別叫左凱撒沙律同埋蘑菇湯。凱撒沙律嘅份量都幾大,沙律菜新鮮爽口,仲灑左好多芝士碎同煙肉碎,所以整個口感都唔錯。蘑菇湯就好濃蘑菇香味,而且仲好滑身,好啱我口味。飲品方面,除左一杯凍檸檬茶之外,另一杯我就upgrade左做以士多啤梨為主嘅Pink Piggy 紅粉佳人特飲,當中仲有點點番石榴同蘋果汁,酸酸甜甜好解渴呢。一場嚟到就當然要食餐廳嘅主打Pizza,所以主菜就叫左鴨肉燈籠椒煙燻水牛芝士薄餅。Pizza餅底好鬆軟而且焗得剛剛好,鴨肉絲同烤燈籠椒做主角,加埋水牛芝士、芫荽、蕃茄醬同海鮮醬做配料,所以整個口感都好豐富,啖啖肉咁食真係味道一流。另一個主菜就係烤羊林扒配上蕃薯蓉。 好香羊味而不膻,肉質好滑嫩而且外
另一個主菜就係烤羊林扒配上蕃薯蓉。 好香羊味而不膻,肉質好滑嫩而且外皮微脆,外層嘅肉又剛剛熟,所以入口真係非常juicy。不得不提個
蕃薯蓉係超滑身而且甜度又剛剛好,所以真係食唔停呀。
小食方面我地就叫左一意式炸雜錦海鮮拼盤,估佢唔到個份量係咁多,有軟殼蟹、八爪魚仔、青口、大蝦同埋白飯魚。最好就係佢個炸粉薄薄一層好薄脆,而一海鮮經炸過後都仍然保持鮮味,再加埋香辣波蘿醬一齊食令到個味道提升唔少,總之就係少少辣又酸酸甜甜加埋好脆口咁啦。
最後我Set Lunch我就加左一份Tiramisu,佢個質地非常軟綿順滑,咖啡味香濃之餘又亦帶少少酒香添。
值得一提店內嘅哥哥都好愛錫狗狗,除左等食嘅時候同狗狗玩左一陣之外,佢仲俾左個大驚喜我地,就係拎左一大碟雞肉請狗狗食,真係非常貼心。咁好嘅服務真係要再嚟多幾次先得呀!
2025-04-09
午餐
用餐优惠
試食活動
2025-04-21 0 浏览
今日中午同朋友去將軍澳 PizzaPig 食飯,一行三人叫咗 Piggie P15(招牌豬肉薄餅)、Tuna Tartare(吞拿魚他他)、1664白啤酒,甜品就揀咗提拉米蘇。薄餅鬆脆香口,豬肉鹹香帶少少煙燻味,配上微甜醬汁好開胃;Tuna Tartare 清新開胃,吞拿魚切得夠細緻,調味輕盈,唔會搶味。飯後提拉米蘇口感綿滑、甜度適中,食完唔會膩,作為收尾啱晒。餐廳環境寬敞,裝潢有格調,服務態度親切,整體出品有水準。係假日中午約朋友傾計嘅好地方,味道同氣氛都令人滿意,會想再嚟試下其他款薄餅或主菜。

2025-04-15 0 浏览
係店舖附近嘅居民 大概半年前假期 因為需要等位嘅關係 戴眼鏡嘅接待員 冇表情冇語氣咁幫我哋登記咗人數同電話 話有位會覆返我哋 結果我行完街 都已經9:30過後 見到間餐廳入邊好多位 但係冇一個店員打電話嚟 當時已經覺得又冇禮貌又冇服務又唔會跟進 短期內唔會再幫襯 到今日 係平日嚟嘅 入座率只有三成 唔使等直接入 接待員照樣都係冇表情冇語氣 咁帶你入座 都算到落order嘅時候 入邊嘅服務員 一直扮望唔到 我大概揮手1分鐘左右 都冇人望到我 我唯有自己行出門口附近 同一個外籍嘅服務員落單 其實係咪真係唔想做生意呢?

我唯有自己行出門口附近 同一個外籍嘅服務員落單
其實係咪真係唔想做生意呢?
2025-04-15
2025-04-14 0 浏览
呢日黎到將軍澳南既PIZZA PIG, 黎到呢度一定係要食肉肉! 我地叫左一個豬手, 一個PIZZA, 而呢一個PIZZA 係叫meat lover,入面就有好多款唔同既肉, 有cotta ham, 辣肉腸等等! 真係好好食好吸引! 另外我地仲叫左黑松露薯條,大大碟好好味!豬手份量勁多, 個皮勁脆, D肉唔咸, 點埋mustard食真係好好食! 仲有一D 酸菜夾住黎食真係好夾, 黑松露薯條好香黑松露味! 好好食! PIZZA 真係岩哂我地呢D 食肉獸! 仲要勁chessy! 一流!

2025-04-07 181 浏览
帶着愛寵最好不過是到將軍澳南澳海岸附近搵食,因為這裏很多pet Frinedly餐廳,行經Donki樓下呢間The Pizza Pig,見到大大個廣告牌寫住🍕逢星期一主食買一送一🍕咁抵一於食pizza🤗我帶着毛孩坐outdoor坐位,都幾chill😊招牌鬼馬“豬意薄餅,要了個細size15吋都好大個,配料超多,有手撕豬手、香草肉腸、辣肉腸、火腿、燈籠椒、紅洋葱、水牛芝士、炸豬皮、蕃茄醬等,味道濃郁,餅底煙靭軟熟,滋味無窮😋Prime Seafood Risott承載着滿滿的海鮮,有蝦、蜆、青口、西班牙辣肉腸、牛油和蕃茄醬等,圓潤的飯粒吸收了海鮮高湯的精華,讓每一口都充滿海鮮濃郁的風味,讓人看見都食慾大開。Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔,超香濃嘅朱古力味,好正👍Refreshing Splash,清新水果味還飲到少少薑汁味,好飲之餘又解渴。
🍕逢星期一主食買一送一🍕
咁抵一於食pizza🤗
我帶着毛孩坐outdoor坐位,都幾chill😊

Prime Seafood Risott

Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔,
超香濃嘅朱古力味,好正👍

Refreshing Splash,
清新水果味還飲到少少薑汁味,
好飲之餘又解渴。
2025-04-07
2025-04-07 103 浏览
今晚在海邊吃飯,這家餐廳環境氣氛都不錯,很適合聚會。⭐️SIGNATURE PIGGIE 薄脆的餅底搭配濃郁的蕃茄醬和拉絲的水牛芝士,口感豐富。招牌手撕豬手帶有煙燻香氣,與義大利香草肉腸和辣肉腸的辛香融合。火腿和烤燈籠椒、紅洋葱的加入,增添了清爽的甜脆感,平衡了整體的油膩感。⭐️雜菌白松露意大利飯這道意大利飯一上桌就散發出濃郁的白松露香氣,令人垂涎三尺。米飯保留了微硬口感,完美吸收了松露油醇厚風味。雜菌炒至焦香,與巴馬臣芝士交融出濃郁的奶香。 ⭐️卡邦尼松露蛋汁煙肉意粉這道意粉是傳統卡邦尼的升級版,麵條掛汁力強,每口都裹上綿密的蛋液與芝士,松露的存在感稍弱,但與煙燻肉香意外和諧。
今晚在海邊吃飯,這家餐廳環境氣氛都不錯,很適合聚會。

⭐️SIGNATURE PIGGIE

⭐️雜菌白松露意大利飯

⭐️卡邦尼松露蛋汁煙肉意粉

前排同屋企人嚟咗將軍澳海旁附近嘅The Pizza Pig食Pizza 🍕✨ ,Weekday嘅夜晚嚟到見到餐廳唔係好full,可以直接Walk in入餐廳唔使等🙌🏻Order 咗佢哋menu 推介嘅 Signature Piggie 招牌鬼馬“豬"意薄餅🍕,見到佢menu有得揀vegan cheese 嘅option🌱,幾得意就揀咗,食落又同普通cheese 差唔多,而佢薄餅上嘅材料都好豐富,有招牌手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、烤燈籠椒同紅洋葱,所以食落去啖啖都口感豐富,而且Pizza Dough 都幾鬆軟,唔錯!👍🏻

Signature  Piggie
Signature  Piggie
2025-02-25 518 浏览
帶老去將軍澳食好嘢,就係Pizza Pigmenu好多都吸引,我哋主打Pizza同埋豬慢煮醬燒豬肋骨,雖然係慢煮,但仍然有BBQ燒烤風味,豬肋骨醃度啱啱好,肉質嫩滑,配上脆卜卜薯條,仲有開胃沙律菜。15吋pizza見都開心,薄底pizz入口啖啖真材實料,越簡單pizza越見功夫,超足芝士Oreo曲奇朱古力忌廉奶昔,圖文相符㗎,根本係可以當甜品,哈哈,超正超正Tiramisu 係餐廳重點推介,真係冇呃人!非常順滑,酒味芝士味咖啡味每樣都好平衡。
帶老去將軍澳食好嘢,就係Pizza Pig

menu好多都吸引,我哋主打Pizza同埋豬

• TIRAMISU
  • 慢煮醬燒牛肋骨
  • Oreo Madness
2025-02-24 474 浏览
D 到既pizza 好好味,上次食過d 到既pizza 之後, 我地成日心思思想再黎食話想食pizza, 今日放假尊登一家人出黎再encore .Pepperoni +signature piggie pizza : 上次叫15 吋唔夠食, 今次叫30 吋,仲可以叫2 款👍👍❣️雖然得三個人, 我哋都差唔多食晒🤣🤣所有pizza 即叫即做,人手整, 上枱熱辣辣, 個pizza 底整得唔會太厚, 食落煙煙銀銀, 口感唔錯.蒜香蜆肉意粉: 因為有朋友唔食辣, 所以同咗職員講走辣, 但都好好味, 蒜香味濃,意粉彈牙, 蜆肉新鮮大隻, 如果辣辣地應更惹味.

2025-02-19
2025-02-07 688 浏览
將軍澳的Pizza Pig菜單超有創意,風味豐富!🍕招牌鬼馬“豬”意薄餅用料超足,手撕豬手、香草肉腸、辣肉腸、火腿,配上烤燈籠椒、紅洋葱、水牛芝士和蕃茄醬,每一口都層次滿滿,餅底酥脆,肉香濃郁但不膩,肉食控必試!🍖慢煮醬燒豬肋骨也超讚,肉質軟嫩到一撕就開,BBQ醬汁甜鹹適中,搭配清爽椰菜沙律、脆薯條和甜粟米,口感超豐富。🍝卡邦尼松露蛋汁煙肉意粉更是驚喜,濃郁蛋汁加松露香,煙肉鹹香十足,吃一口就停不下來!Pizza Pig的菜份量足,傳統與創新結合得剛剛好,絕對值得一試!
將軍澳的Pizza Pig菜單超有創意,風味豐富!
SIGNATURE PIGGIE

WHITE TRUFFLE SPAGHETTI CARBONARA

SIGNATURE PIGGIE
  • Signature Piggie
2025-02-05 475 浏览
Mexican Shrimp~香辣牛油果鮮蝦薄餅,配料豐富,有鮮蝦、牛油果醬、水牛芝士、車打芝士、芫荽辣蕃茄醬等,第一啖食落好似Tabasco 咁,辣得過癮,鍾意芫荽的朋友唔好錯過❤️Prime Seafood Risotto ~富有地中海風味的經典料理,使用左鮮味的蝦、蜆、青口等海鮮,米飯吸收左海鮮的精華,香氣四溢,意大利飯外圓滑內彈牙,和海鮮的鮮嫩形成完美對比😍Linguine Vongole ~微辣,蜆勁鮮甜大隻,蒜超香濃郁,增添左唔少風味,而意粉煮得剛好😋Baked Camembert ~味道十分誘人,外皮酥脆的蒜香蜜糖與內裏的軟滑形成鮮明對比,同酸麵包更是美味創新的配搭👍

2025-02-04
2025-02-04 395 浏览
之前行過將軍澳海旁,已經好想食呢間The Pizza Pig,終於去食到啦🥳🥳我哋兩個叫咗🩷ྀི 夏威夷 Pizza有15吋同30吋,兩個人叫咗個細黎食,經典口味🥰有火腿、鳳梨、莫札瑞拉芝士、番茄紅醬,酸酸甜甜嘅鳳梨加上濃郁嘅火腿,pizza 皮焗得剛剛好,味道一流 ❤️ྀི 意式炸雜錦海鮮 有炸白飯魚、迷你八爪魚兌、青口、軟殼蟹雞、大蝦🍤檸檬🍋香辣菠蘿醬,非常有驚喜,炸得好鬆脆🥰每款都好好食,重點係個香辣菠蘿醬,清新開胃、真係食唔停口🩷ྀི 海鮮意大利飯口感濃稠,海鮮有青口、蜆、蝦、白酒、牛油、蕃茄醬和西班牙辣肉腸,鮮味十足❤️ྀི Hearty Choco雙重朱古力,牛奶,忌廉,oreo碎,濃郁嘅朱古力🍫,好啱依家天氣飲啊

我哋兩個叫咗🩷ྀི 夏威夷 Pizza

❤️ྀི 意式炸雜錦海鮮